logo Olde Veste
Balk – Olde Veste

Balk – Olde Veste

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd voor de winterstop IMG_7824_bewerkt-1gespeeld in Balk.  Om 12:00 vertrok de Olde Veste Expres op deze grauwe zaterdagmiddag. In Balk aangekomen werd het veld geïnspecteerd en de mat lag er in Balk goed bij. Na de voorbereiding werd om 14:30 gestart met de wedstrijd die onder leiding stond van de heer M Vos en zijn assistenten V. Haarnack en J.J. van der Ley. Vanaf de eerste minuut werd er door beide ploegen gas gegeven, Olde Veste in zijn eigen stijl en Balk vanuit een georganiseerde organisatie met vinnige uitvallen. In de eerste helft leverde het een aantal kansen op aan beide zijden maar de beide doelmannen hoefden de bal niet uit het net te vissen. In de rust werd Patrick vervangen door Mark Homme en het spel begon waar het voor rust was geëindigd. Twee ploegen die strijdend op zoek waren naar het eerste doelpunt van de middag. In de 57ste minuut moest Clint Kruisweg geblesseerd het veld verlaten en Wouter werd zijn vervanger. In de 61ste minuut wist Mark Homme vanuit een corner de bal in een keer bij de tweede paal in het doel te krullen. Dit was het begin van een zeer boeiende laatste 30 minuten van de wedstrijd. Balk ging op jacht naar de aansluittreffer en Olde Veste werd onder druk gezet en probeerde met uitvallen een tweede treffer te maken. Het middenveld werd versterkt in de 71ste minuut door de wissel van Jordy Blijham die Wilco van Luik kwam vervangen. Er werd gestreden om elke meter en scheidsrechter Vos moest enkele keren corrigerend optreden wat resulteerde in een aantal gele kaarten, waarbij in de 76ste minuut Pistis Nzoko (wie kent hem niet?:red) zijn tweede kreeg en Balk met tien man verder moest. De aansluitende vrije trap belande op de paal maar Olde Veste kon in de 80ste minuut profiteren van het overtal. Na een prima aanval over links wist Sander Nijstad deze te verzilveren en hiermee was de 0-2 een feit. Het leek de genadeklap voor Balk maar tijdens de laatste aanval liep Erwin van Luik een spierblessure op waardoor we evenals Balk met tien man kwamen te staan. Olde Veste moest de boel wat omzetten en Balk ging ondanks de tegenslag op zoek naar de aansluittreffer. In de 82ste minuut wilde Tom Holleboom een onachtzaamheid corrigeren maar vloerde hierbij zijn tegenstander. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken en een elfmeter geven aan Balk. Wouter van de Vegt werd vanuit de spitspositie doelman maar kon niet voorkomen dat Berend Altena de 1-2 kon scoren. Met nog 7 minuten te gaan en 19 spelers op het veld werd het overleven voor Olde Veste en Balk drong met tien man aan. Dit resulteerde in een aanvalsgolf van Balk maar verder dan een aantalduim1 corners kwamen zij niet, Wouter wist zijn doel schoon te houden en na het eindsignaal was de vreugde dan ook zeer groot bij de Olde Vestenaren en de meegereisde supporters. Na veel strijd en passie werd de mistige middag afgesloten met een driepunter en hierdoor gaan we de winterstop in met een tweede plek op de ranglijst. n het nieuwe jaar start de voorbereiding voor de tweede helft van de competitie waarbij we op 14 en 21 januari een oefenwedstrijd hebben tegen respectievelijk de Valken en WHC. Beide wedsstrijden vinden plaats op ons eigen sportpark. In de winterstop zal een gedeelte van de selectie deelnemen aan het Jan Bralten en het Steenwijker zaalvoetbaltoernooi. De selectie en staf wenst iedereen prettige feestdagen toe. Doel:               Tom Holleboom (82ste min. Wouter van der Vegt) Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Martijn Strijker Middenveld:   Sander Nijstad, Joy Okenge, Patrick de Vente (46ste min. Mark Homme van der Veen) Aanval:            Wilco van Luik (72ste min. Jordy Blijham) Yannick Kaluzi, Clint Kruisweg (57ste min. Wouter van der Vegt) 0-1       61ste minuut Mark Homme van der Veen 0-2       80ste minuut     Sander Nijstad 1-2       86ste minuut     Berend Altena @ geel            Wilco van Luik @ rood           Tom Holleboom Foto's van Jacob Westra
Deel dit bericht

share op facebook  
Top