logo Olde Veste
d’ Olde Veste JO13-2 schiet uit zijn slof

d’ Olde Veste JO13-2 schiet uit zijn slof

Nieuwsbericht

Vandaag ,10-12-2016, de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, tegen Flevo Boys JO13-3. Na de zeperd van vorige week, tegen FC Oldemarkt, hebben de jongens van d’ Olde Veste wat goed te maken. De afgelopen week is de druk wat van de ketel gehaald en is er geprobeerd het plezier weer wat terug te brengen. We zijn vandaag compleet en trainer Stefan heeft een verrassende opstelling in petto: In de goal Mathijs, linksachter Joran, in het centrum Coen en Reinout en rechtsachter Xavier. Linksmidden op 6, Uzeyir, op 10 Kevin en rechtsmidden Alwin. Linksvoor Tim, Duco in de spits en Melvin op rechtsvoor. De wissels: Benjamin, Roan, Willem en Pocjwok.  In de voorbespreking worden de keuzes uitgelegd en onderbouwd. Xavier staat vandaag achterin vanwege zijn snelheid en om wat meer, voetballend in de wedstrijd te komen. Reinout gaat in de mandekking op de spits omdat hij de laatste tijd goed in vorm, gretig en fel is. Coen deed het vorige week als laatste man erg goed en daarmee heeft Uzeyir de kans om zich wat meer op het middenveld te profileren. Na een goede warming-up start de wedstrijd op het hoofdveld tegen de Flevo Boys, die met 6-1 van FC Oldemarkt wist te winnen!! We gaan gretig van start en hebben gelijk de overhand. De jongens weten elkaar te vinden en komen de gemaakte afspraken grotendeels na. De eerste kans komt van de voet van Kevin, die na een aantal minuten hoog naast schiet. Niet veel later kan Duco de 1-0 maken met een droog laag schot. Met Uzeyir op het middenveld is er duidelijk meer rust en meer voetbal. Joran geeft vanaf links een voorzet vanuit een vrije trap en Melvin werkt de bal met zijn knie achter de keeper uit de polder, 2-0. Een heerlijk begin van de wedstrijd. En wat een verademing in vergelijking met vorige week. De kansen blijven zich aandienen. Een schot van Alwin belandt in de handen van de keeper. Een schot van Melvin gaat net naast. De druk blijft er vol op staan. Tim kan vanaf links voorzetten op Kevin, deze kopt vervolgens naar Duco, die kan controleren en de 3-0 kan laten noteren, door de keeper tussen de benen te verschalken. Niet veel later kan Tim weer voorzetten en kan Duco zijn hattrick, met een kopbal completeren. 4-0. Na een voorzet van Willem, komt de bal bij Uzeyir in de 16. Uzeyir bedenkt zich niet en haalt voluit, snoeihard tegen de lat. Dan komt Kevin door over de rechter flank. Deze omspeelt de keeper, geeft voor op Duco, die vervolgens rommelend de 5-0 binnen kan tikken. Niet veel later volgt een vergelijkbare aanval. Weer via Kevin wordt er voor gegeven en probeert Duco achter zijn standbeen de bal de goal in te werken. Helaas lukt dit net niet. De laatste mogelijkheid dient zich aan via Willem, die een steekpass geeft op Duco, maar zijn schot  wordt gepareerd door de keeper. In de laatste minuten van de eerste helft doet Flevo Boys iets terug, maar zien de bal net over de goal van onze Mathijs gaan. Dan fluit de scheids voor het einde van de eerste helft. Tijdens de ranja evalueert Stefan de eerste 30 minuten. “Mannen, we hebben een heerlijke eerste helft gezien. Dit was GOED, maar nu gaan we naar BETER en BEST. We gaan proberen weer een stap te maken. Blijf combineren, leg de bal vanaf de achterlijn ook eens terug op de rand 16. Voor de jongens die daar staan, vraag ook om de bal. We willen geen blinde ballen naar voren meer zien. Veel plezier in de tweede helft!!” Na een aantal minuten in de tweede helft, wordt de bal op de rand 16 teruggelegd en weet Willem met een droge knal de 6-0 te scoren. Mooi voor Willem na een aantal weken afwezigheid ivm een blessure. Het doelpunt wordt al roeiende, zittend op de grond, met het hele team gevierd. De gallery play gaat door met bij vlagen zeer goed combinatievoetbal. Met 2 a 3 ééntweetjes, wordt Tim vrijgespeeld, maar schiet tegen de keeper aan. Dan kan Kevin na mooie passeracties de bal vanaf rechts voorgeven en kan Duco zijn 5de doelpunt maken via een kopbal. 7-0. Ook de 8-0 komt van Duco na combinaties van Willem, Kevin en voorzet Tim. DUCO DOKTERS DUBBELE HATTRICK!! De 9-0 komt van een vrije trap van Joran, vanaf een meter of 20 a 25. De jongens blijven voetballen en willen de 10 volmaken. Willem geeft een pass op Joran, die vervolgens een assist geeft op Tim. Deze omspeelt de keeper en tikt de 10-0 binnen. Om dit te vieren loopt Tim, al shirt uittrekkend, richting cornervlag en schopt deze uit de grond. Hij wordt door de scheids “beloond” met een gele kaart en 5 minuten straf. Stefan stuurt hem gelijk door naar de douches en we vervolgen de wedstrijd met 10 man. Dit soort gedrag wordt niet getolereerd. Niet lang daarna scoort Flevo Boys met een afstandsschot de 10-1. In de eindfase maakt Alwin zijn 2de van het seizoen, nadat hij zich vrij gedribbeld heeft in de 16. 11-1. Als laatste actie schiet Kevin nog op de paal na een voorzet van Melvin. Dan fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd. Een mooie afsluiter van de eerste competitiehelft, waarmee we met een lekker gevoel de winterstop ingaan, als 6de op de ranglijst.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top