logo Olde Veste
De opmars naar………..

De opmars naar………..

Nieuwsbericht

Vandaag de thuiswedstrijd tegen SV Bedum, de uitwedstrijd wonnen we nog met 2-4. Maar Bedum heeft goede resultaten neer gezet en die van ons zijn wat minder. Wij staan gedeeld 4e en Bedum 2e met 3 punten voorsprong op ons. Bedum heeft hetzelfde als ons. Veel 1e jaars en een voetballende ploeg. De wedstrijd begint, het duel speelt zich veelal op het middenveld af en de 2 ploegen houden elkaar aardig in balans. In de 5e minuut komt dan de eerste echte kans. Yvar Lem geeft een pass diep op Chanel, resultaat is ingooi. Yvar gooit, voorzet van Chanel en Hielke kopt. Keeper staat op de juiste plaats en heeft de bal te pakken. Alweer in de 8e minuut, slecht uitverdedigen van ons resulteert in hoekschop voor Bedum, bal gaat voorlangs, schot uit 2e lijn maar Jordi hersteld en haalt de angel uit de aanval. We zijn beland in de 10e minuut en Bedum maakt overtreding op zo’n 18 meter van het doel. Vrije trap van Yvar Lem over de verdediging heen, Chanel controleert en bal wordt geblokt door een kluwen van spelers, Igo staat links op de juiste plek en schiet de bal hard diagonaal de 1-0 op het bord. We zien bij vlagen mooie combinaties, spel wordt goed verlegd van rechts naar links of van links naar rechts. Dingen waar op getraind wordt zien we nu terug. Mooi om te zien en het team straalt ook plezier uit. 18e minuut ingooi van Yvar Bruins op Yvar Lem, Yvar Lem haalt er een hoekschop uit. Hoekschop vanaf links genomen door Yvar Lem, via binnenkant paal gaat hij er in 1 keer in, 2-0. In de 24e nog een vrije trap van Chanel vanaf 19 meter, keihard via de lat over. Jammer maar 3-0 was ook wel geflatteerd geweest. Sterker nog beide teams hebben geen uitgespeelde kansen gehad. Wij zijn net iets gelukkiger met hoekschoppen en vrije trappen. 1e helft eindigt, we kunnen tevreden zijn over het spel en de voorsprong, maar we zijn nog maar halverwege en Bedum heeft een goede ploeg. De 2e helft begint, overtreding op Igo, vrije trap door Shimon, die de licht geblesseerd Thijs in de verdediging is komen vervangen. Verdedigend stonden we goed met Jordi, Thijs, Jordin en Yvar Bruins, weinig weggegeven in de 1e helft. Vrije trap gaat naast. 4e minuut, er wordt te kort gecombineerd in de verdediging, Bedum zit er tussen, pass op de spits en oog in oog met Damian, maar gelukkig buitenspel, hij scoort nog wel maar doelpunt wordt afgekeurd. Dit had anders kunnen aflopen. 12e minuut, hoekschop Bedum die voorlangs gaat. Het lijkt of we het een beetje laten lopen. Sluipt gemakzucht in het team. Er komen over en weer wat kansjes, Richie die voorlangs schiet, hoekschop van Yvar Lem die op het dak van het doel valt. Veel duels op het middenveld maar echt gevaarlijk worden beide ploegen niet meer. Einde wedstrijd, 2-0 gewonnen en gelijk met Bedum. Door het verlies van Heerenveense Boys en het gelijkspel van Hoogezand staat nu gelijk met Bedum en Hoogezand gedeeld 2e. Als 2e de winterstop in. Goede prestatie van deze jonge ploeg op dit niveau. Volgende week zaterdag 17 december om 10.30 uur voor de jeugdcup tegen Unicum, dan winterstop. Dat hebben ze wel verdiend.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top