logo Olde Veste
Olde Veste – Buitenpost

Olde Veste – Buitenpost

Nieuwsbericht

Ook in Steenwijk werd een minuut stilgestaan voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, onder wie veel voetballers van de Braziliaanse club Chapecoense. Meteen na het fluitsignaal van de voortreffelijk fluitende arbiter Raymond Meilink ontbrandde de strijd tussen de nummer twee en nummer vier van de ranglijst. Door een Sinterklaascadeau van Buitenpost werd een terugspeelbal zomaar in de voet van Yannick Kaluzi geschoven. Alleen voor keeper Van der Laan maakte hij geen fout en stond het al 1-0. De Olde Veste aanhang geloofde direct weer in een monsterscore voor hun ploeg, Buitenpost was vier jaar geleden al eens met 9-0 naar huis gestuurd en ook vorig weekend wist Olde Veste met 9-0 uit bij BCV te winnen. Wellicht dat de spelers ook dachten dat het een gemakkelijke middag zou worden. Maar direct na de aftrap, was de Olde Veste verdediging nog niet alert. Een fraaie uithaal van Joran Olijve was meteen doeltreffend. Zo stond het na twee minuten spelen al 1-1. Wat volgde was een boeiend gevecht met Olde Veste als duidelijk bovenliggende partij. Het goede spel van ons resulteerde in de vijftiende minuut in een doelpunt van Erwin van Luik, na een ingooi door Bas Flobbe. Gedurende de eerste helft hielden we een veldoverwicht maar dit resulteerde vervolgens niet in meer doelpunten. Net voor rust kon Buitenpost niet profiteren van de laagstaande zon, een vrije trap eindigde op het dak van de goal. Met een 2-1 voorsprong gingen we aan de thee. In de tweede helft ging Olde Veste door waar het in de eerste helft was geëindigd, overal in het veld net iets beter zijn dan de tegenstander. Een prima aanval na 60 minuten speeltijd eindigde bij Kaluzi, maar met een goede reflex wist Van der Laan hem van het scoren af te houden. Daardoor bleef Buitenpost erin geloven en ging 1-op-1 spelen, de wedstrijd golfde op en neer. Met veel passie en strijd bleven de partijen elkaar bestrijden. Niet alleen in het veld leefde het duel op, ook langs de lijn roerde ons publiek zich en lieten de Buitenposter supporters zich volop horen. Aan beide kanten werd er ondanks een aantal kansen of reddingen van de keepers niet meer gescoord. Na het eindsignaal konden de Olde Vestenaren drie punten rijker onder de douche. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen Balk, nog een keer vlammen en dan de winterstop in en ons voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Doel:           Tom Holleboom Verdediging:         Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Martijn Strijker Middenveld:          Sander Nijstad, Jordy Blijham, Patrick de Vente (60ste min. Joy Okenge) Aanval:        Justin Torn (71ste min. Wouter van der Vegt), Yannick Kaluzi, Clint Kruisweg (83ste min. Mark Homme van der Veen) 1-0     1ste minuut   Yannick Kaluzi 1-1      2 de  minuut 2-1    Erwin van Luik        
Deel dit bericht

share op facebook  
Top