logo Olde Veste
Teleurstellend verlies JO13-2

Teleurstellend verlies JO13-2

Nieuwsbericht

FC Oldemarkt JO13-1 - d' Olde Veste JO13-2 Na het pak slaag van vorige week, kunnen we ons vandaag revancheren tegen FC Oldejuije. Het is een koude zaterdagmorgen op deze 3 december, waarbij, om in de sfeer van Sinterklaas te blijven, hopelijk geen cadeautjes weggegeven zullen worden. Aangekomen op het voetbalcomplex, valt direct het mooie clubgebouw op. Deze duurzame buitensportaccommodatie is in 2013 geopend. Na het omkleden van de jongens volgt de opstelling: In de goal Mathijs, linksachter Roan, centraal achterin Uzeyir en Benjamin en rechtsachter Pocjwok. Linksmidden Alwin, op 10 Kevin en rechtsmidden Coen. Linksvoor Tim, spits Xavier en rechtsvoor Melvin. De wissels vandaag zijn Reinout, Joran en Duco. Willem is nog steeds geblesseerd. Tim komt hiervandaan en is dus extra gebrand op een overwinning!! Na het doornemen van de tactische bespreking en het benadrukken van duels aangaan en vechtlust tonen, gaan we naar het hobbelige veld 2. Hier wordt de warming-up afgerond en vlak voor de wedstrijd onze bekende yel. Stefan: "Mannen, ga vol deze wedstrijd in met veel beleving. Strijdt voor elkaar, heb plezier en speel elkaar niet de zwarte piet toe!" Alvorens de eerste helft begint, staan beide teams rond de middencirkel voor 1 minuut stilte, ter nagedachtenis aan het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense.

De start is voor d' Olde Veste. De bal wordt netjes rondgespeeld en de jongens zitten er goed op. Dit resulteert in een kans voor Melvin vanaf rechts die zijn voorzet net voor de goal langs ziet schieten. Op links is het Tim die iets wil laten zien, maar moeilijk doorkomt. De jongens van Oldemarkt zijn fysiek sterk en hebben een snelle linksvoor. Via een counter komen zij, tegen de verhouding in, op de 1-0. Vanaf de kant wordt er geroepen om de koppies niet te laten hangen en te blijven voetballen. Toch komt er een mindere fase waarbij het spel wat rommeliger wordt en de jongens elkaar moeilijk weten te vinden. Als dan ook nog via de linksvoor de 2-0 wordt ingetikt, zie je de frustratie op het veld toenemen. Al kunnen een aantal jongens bij de plaatselijke FC er geen pepernoot van, ze staan wel als team te voetballen. Het niveau bij onze jongens daalt naarmate de wedstrijd vordert. Het krijgt een hoog hotsknotsbegonia- gehalte. Xavier krijgt nog een kans na een voorzet van Tim, maar schiet helaas tegen de keeper aan. Dan fluit de scheids voor het einde van de eerste helft. Aangekomen in de kleedkamer zitten de jongens als geslagen honden op de bankjes. Er heerst een ijzingwekkende stilte totdat Stefan aan zijn donderpreek begint, waarbij het stoom wat uit zijn oren komt, vele malen groter is dan dat van de stoomboot, van onze goedheiligman: "@#$%#@$%^*(&^^%$#@!)(+_)^&%%#@!#%%!!!)*&^%$%$^(*&%$@# etc etc." De jongens lijken dit goed op te pakken en gaan strijdvaardig richting tweede helft.

Het begin is weer voor d' Olde Veste die lekker fel beginnen. De eerste kans dient zich al snel aan. Duco speelt Tim in de diepte aan. Deze kan op snelheid naar de achterlijn om vervolgens voor te zetten op Melvin. Helaas is de voorzet net niet nauwkeurig. Melvin weet hem wel weer voor de goal te brengen en naar gerommel in de 16, raakt Duco de bal net niet vol genoeg en belandt deze in de handen van de goalie. Dan speelt Coen de bal in de diepte op Tim, die weer op snelheid de verdediging passeert. Nadat hij ook de keeper omspeeld heeft, schiet hij de bal vanaf de achterlijn voorlangs. De kansen blijven zich aandienen. Wederom is het Tim die vanaf links voor kan zetten op Duco. Helaas schiet hij tegen de doelwachter aan, waaruit een corner ontstaat. Melvin neemt deze hoekschop en de bal komt voor de voeten van Kevin, die vanaf een meter van de goal onfortuinlijk over schiet. Als er vervolgens ook nog een doelpunt van Duco wegens buitenspel wordt afgekeurd, mag je wel concluderen dat het geluk vandaag ook niet meezit. Na een voorzet van Melvin, schiet, de nu op het middenveld spelende Uzeyir, nog tegen de keeper en na een dribbel van Kevin, krijgt Uzeyir nogmaals een kans, maar ook deze strandt op de Oldemarkter goalie. In de laatste minuten kan Duco nog wel de aansluitende 2-1 maken na een voorzet van Tim. Er blijkt helaas te weinig tijd om de gelijkmaker te maken. Teleurgesteld lopen we richting kleedkamer....... Vandaag hebben de jongens een zeer matige pot voetbal laten zien, zonder enig inzet en beleving, zeker in de eerste helft. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, Flevo Boys thuis.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top