logo Olde Veste
Wedstrijdverslag LSC JO13-1-Olde Veste JO13-1

Wedstrijdverslag LSC JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag de uitwedstrijd tegen LSC uit Sneek, de 1e competitiewedstrijd thuis werd het 4-4, LSC maakte de gelijkmaker in de slotseconden. Opdrachten deze week en voor deze wedstrijd. Nadenken over je positie. Vanuit je positie 3 hoekjes maken, kort-kort-lang. Het zit allemaal wel in de koppies, nu moet het er nog uitkomen. We beginnen, het is over en weer een beetje zoeken. In de 3e minuut geeft Hielke een pass op Stijn, die doorspeelt op Chanel, Chanel komt in het duel, bal springt weg en keeper pakt hem op. In de 4e minuut trapt de keeper uit na een vrije trap van ons die naast is gegaan, Jordin kopt op Hielke die goed verlengt op Chanel, alleen richting de keeper. Grensrechter vlagt. Twijfel of dit wel buitenspel was. Maar ja soms zit het mee en soms zit het tegen! In de 5e minuut een 1-2 tussen Richie en Aidan, voorzet van Aidan is net te scherp. In de 11e minuut komt LSC er gevaarlijk uit, bal gaat hard naast. Midden deel 1e helft speelt zich voornamelijk af op het middenveld. 19e minuut pass van Hielke op Yvar Lem die voorzet, net te scherp. 20e minuut een schot van Hielke die wordt gepakt door de keeper. 21e minuut hoekschop van Yvar Lem. Bal komt in de klut, Stijn schiet maar keeper red weer.28e minuut pass van Richie op Aidan die half hoog voorgeeft, Stijn komt goed voor man en schiet in 1 keer, bal gaat 20 cm over kruising. In de 29e minuut komt LSC er weer gevaarlijk uit, schot vanaf 17 meter gaat net over. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust. We zitten niet kort, komen niet goed vrij waardoor we niet goed aan voetballen toekomen, Dit moet 2e helft beter. Chanel gaat vanuit spitspositie naar linksbuiten en Stijn gaat de spits in. Pass van Richie op Chanel, die Stijn ziet gaan, Stijn neemt aan en schiet diagonaal in. Mooie goal, 0-1. Wel terecht gezien verhouding. In de 9e minuut overtreding op Hielke, Shimon neemt vrije trap, gaat net over. Hielke moet er geblesseerd af en wordt vervangen door de niet geheel fitte Max. Door Max zetten we wel meer druk en daar kan LSC niet goed mee omgaan, bal terug naar de keeper die hem niet goed verwerkt, Stijn zet door en veroverd de bal op de keeper en schiet de 0-2 op het bord. Bijna was Stijn er niet bij, ivm weekend weg. Ach als je toch meedoet kun je beter ook maar 2 x scoren! Het wordt wat onrustiger, we krijgen een hoekschop tegen. Maar we houden voorlopig de 0. Counter van Olde Veste, Chanel kapt af maar keeper is alert. 19e minuut, mooie combinatie van Yvar Lem, Richie, Max en Igo, voorzet van Igo op Richie die net naast schiet. Dat was jammer, mooie aanval. Chanel krijgt nog een aantal kansen maar het zit haar niet mee deze wedstrijd. We worden nog onrustiger en in de 31e minuut krijgen we dan ook enigszins terecht een goal tegen, niet veel later fluit de scheidsrechter af. Toch een verdiende 1-2 overwinning, niet groots maar wel weer 3 punten. De laatste 4 wedstrijden gewonnen. Gedeeld 4e met Heerenveense Boys, 2 punten achter Hoogezand de nummer 3 en 3 punten achter op Bedum de nummer 2. Volgende week thuis tegen Bedum.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top