logo Olde Veste
De foto vertelt …………

De foto vertelt …………

Nieuwsbericht

Géén scheidsrechter voor een wedstrijd van de F-jes?! ‘Roy, kun jij dat niet?’ Zo begon Roy, vier jaar geleden, als 12 jarig jochie zijn carrière als scheidsrechter. Begonnen als pupillenscheidsrechter maar vorig jaar al als scheidsrechter bij de KNVB. Uitstraling heeft hij zeker, met duidelijke aanwijzingen is hij een autoriteit in het veld. Als 5-jarige debuteerde Roy bij De Daltons onder leiding van Feije en al snel was duidelijk dat Roy een echte keeper is. ‘Ik ben geen technisch iemand, ik ken geen trucjes’. Keepen, dat vond hij grappig, lekker duiken en rollen. Met E6 is Roy kampioen geworden, dat was geweldig. Een elftal met hele goede en met minder talentvolle spelers, maar wel een echt team en dat was de sleutel tot het succes. Van alle markten thuis, want naast keeper en scheidsrechter heeft Roy elftalletjes getraind en is hij op vrijdagmiddag actief als techniektrainer. Voorlopig kiest Roy voor zijn plek als keeper in de B1. ‘Bij een team horen is toch het mooiste wat er is, er is een goede sfeer en we staan boven aan.’ Maar een top scheidsrechter worden en in de eredivisie fluiten blijft zijn ambitie. ‘Het is leuk om te doen en ja, soms heb je wel eens gezeur van het publiek, maar als je daar niet tegen kunt, moet je geen scheidrechter worden. Zodra ik het veld op stap, trek ik een strak gezicht. Dan gaat de knop om!’
Deel dit bericht

share op facebook  
Top