logo Olde Veste
Olde Veste – Drenthina

Olde Veste – Drenthina

Nieuwsbericht

Na de winterstop stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Drenthina was de tegenstander die op het moment als veertiende op de ranglijst staat.Voor aanvang van de wedstrijd die onder leiding stond van de heer J.H. Schuring met zijn assistenten de heren H. Van der Bij en W. Renkema werd er door een minuut stilte stil gestaan bij het overlijden van ons gewaardeerd lid van verdienste Jan Smook.


 
Voor aanvang van de wedstrijd was het moeilijk inschatten hoe we ervoor stonden. De intentie was om van aanvang aan niets aan te laten branden en met aanvallend voetbal Drenthina onder druk te zetten. De gemaakte afspraken werden ook waar gemaakt en in het eerste kwartier konden we al een aantal kansen creëren. In een 1 op 1 situatie in de tiende minuut kom Joy Okenge zijn kans helaas nog niet verzilveren. Na een aanval over links kon Brian van der Zweerde in de 22ste minuut bij de tweede paal de bal wel tegen het net te werken. Na deze goal ging Olde Veste verder met de aanval zoeken. Dit resulteerde in de 33ste minuut na wederom een aanval over links in een doelpunt door Wilco van Luik. Hiermee kwam 2-0 kwam op het scorebord te staan. In het resterende deel van de eerste helft lieten de spelers de touwtjes vieren waardoor Drenthina meer in balbezit kwam en enkele kansen creëerde. Debutant Stein de Wit (keeper uit ons JO-19 team) wist door enkele knappe reddingen het doel schoon te houden. Aan hem was dan ook te danken dat we met een 2-0 ruststand aan de thee konden. In de rust werden de slordigheden besproken en na de thee werd er op jacht gegaan na de derde treffer. Deze viel relatief snel, na een afgeslagen corner werd de bal door Patrick de Vente ingebracht hierna nam Bas Flobbe de bal met een halve draai direct uit de lucht en knalde het leder tegen het net. Zo werd de voorsprong in de 49ste minuut uitgebouwd naar een 3-0. In het resterende deel van de tweede helft konden we ondanks de inbreng van drie frisse krachten Justin Torn, Nick Spijker (ook een speler uit het team JO-19, die vorig jaar ook al een invalbeurt mocht beleven) en Wouter van der Vegt voor respectievelijk Patrick de Vente, Joy Okenge en Wilco van Luik onze toeschouwers niet op nieuwe hoogtepunten trakteren. Hiermee konden we drie punten aan het totaal puntenaantal toevoegen en blijven we in de slipstream van HZVV op de tweede plek in de ranglijst.

foto's van de pupil van de week : Dani Spit

wedstrijdfoto's gemaakt door Jan van der Ploeg

Doel: Stein de Wit

Verdediging: Bas Flobbe, Jordy Blijham, Kevin de Vries, Martijn Strijker

Middenveld: Patrick de Vente (64’ Justin Torn), Joy Okenge (75’ Nick Spijker), Sander Nijstad

Aanval: Wilco van Luik (78’ Wouter van der Vegt), Yannick Kaluzi, Brian van der Zweerde

Onze reservedoelman deze wedstrijd was Stefan Moes.

22’ minuut      1-0       Brian van der Zweerde

33’ minuut      2-0       Wilco van Luik

49’ minuut      3-0       Bas Flobbe

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen op het programma.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top