logo Olde Veste
Blauw Wit ’34 – d’Olde Veste ’54

Blauw Wit ’34 – d’Olde Veste ’54

Nieuwsbericht

 

Op een regenachtige en winderige zaterdag wordt de reis om 12:15 gestart richting Leeuwarden. Aangekomen in Leeuwarden is het droog maar staat er een straffe wind in de lengterichting van het veld. Na de wedstrijdbespreking en de warming up wordt de wedstrijd die onder leiding staat van de heer R. W. de Wit en zijn assistenten de heren H.A.C. Basstra en S.C. Brondijk om 14:30 gestart. Met de wind in de rug gaat Olde Veste op zoek naar een doelpunt. Maar de wind speelt zo’n rol dat er wel enkele kleine kansjes gecreëerd worden maar om te zeggen dat er mooie aanvallen tussen zitten, dat is niet het geval. Onze tegenstander Blauw Wit heeft ook moeite met de weersomstandigheden en de conclusie kan dan ook zijn dat het spel niet is om aan te zien. Of de wind speelt zo’n rol, dat van een fatsoenlijke wedstrijd geen sprake kan zijn. Na 45 minuten gaan we dan ook doelpuntloos aan de thee.

In de tweede helft tegen de wind in lijkt het enigszins makkelijker om elkaar over de grond te vinden, terwijl Blauw Wit probeert met afstandsschoten gebruik te maken van de weersgesteldheid. Maar beide speelwijze’s leiden niet tot doelpunten.
Na 90 minuten staat de brilstand dan ook nog op het scorebord en het elfmeter schieten moet de beslissing brengen.

 

De lijstjes worden gemaakt en de toss beslist dat Olde Veste start met de eerste elfmeter.

Na de eerste vijf elfmeters stoppen de keepers elk een elfmeter en de stand is dus 4-4. Hierna schieten wij raak en wordt de zesde van Blauw Wit gestopt door Gerwin Spitthoff . Hiermee is de wedstrijd beslist en kunnen we ons gaan opmaken voor de terugreis.

Met deze winst zijn we bij de laatste zestien aanbeland en zal onze volgende tegenstander Waterpoort Boys zijn die hun wedstrijd tegen Oudehaske met een 2-1 hebben afgesloten.

Wanneer de wedstrijd plaatsvindt is nog niet bekend, wel dat het een thuiswedstrijd is.

FOTO'S van Jacob Westra

Doel:               Gerwin Spitthoff

Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Pieter Oosterling

Middenveld:   Patrick de Vente (64’ Martijn Strijker), Joy Okenge, Jordy Blijham

Aanval:            Brian v.d. Zweerde (80’ Wouter vd Vegt) Yannick Kaluzi, Justin Torn (60’ Wilco van Luik)

Als reservekeeper zat Roy ten Veen (keeper van JO17) op de bank.

@geel: Erwin van Luik en Bas Flobbe

Deel dit bericht

share op facebook  
Top