logo Olde Veste
Leeuwarder Zwaluwen – Olde Veste

Leeuwarder Zwaluwen – Olde Veste

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag werd afgereisd naar Leeuwarden. Waar de wedstrijd van de nummer 13 tegen de nummer 2 op de ranglijst op het programma stond. De verwachting was dat er twee elftallen het veld op gingen die de strijd aangingen voor drie punten. Om 14:30 werd er aangefloten door de goed leidende scheidsrechter dhr. P. Lips en zijn assistenten de heren G. Meijer en D. Pals. Vanaf de eerste minuut was de bedoeling van Leeuwarder Zwaluwen zichtbaar, door met veel werklust ons het leven zuur te maken. Olde Veste was hiervoor gewaarschuwd maar kon niet voorkomen dat in de zesde minuut een corner van de Zwaluwen door Selwin de Vries werd ingekopt. Hierdoor stond het team al snel op een achterstand. Hierna ging Olde Veste op zoek naar de gelijkmaker, maar het slaagde er niet in een doelpunt te scoren. In de 38ste minuut kwam een onderschepte pass bij Robin Kleefstra terecht en hij kon met de bal richting het doel van Stijn de Wit en de 0-2 werd een feit. Met deze stand werd de cabine opgezocht voor de pauze. 

Conclusie, afgetroefd door de werklust van de Zwaluwen en zelf niet gedaan waarin we goed zijn. Na de rust werden Erwin van Luik en Justin Torn ingebracht, Patrick de Vente en Wilco van Luik bleven achter in de cabine. Vanaf het begin werd met meer strijd de aanval gezocht op jacht naar de aansluittreffer. In de 52ste minuut wist Sander Nijstad de bal tegen het net te werken na een afgeslagen corner. Hiermee werd de stand 2-1. Daarna werd Leeuwarden Zwaluwen onder druk gehouden maar het resulteerde niet direct in een tweede treffer. In de 70ste minuut werd Wouter van der Vegt als vierde invaller ingezet, Jordy Blijham ging van het veld. Terwijl de Zwaluwen het tempo probeerde te drukken en loerde op een derde treffer bleef Olde Veste aanvallen. In de 85ste minuut lukte het Justin Torn een bal bij de tweede paal wel binnen te schieten, hiermee werd de stand gelijkgetrokken, 2-2. Uiteindelijk kwam deze treffer te laat want in de laatste vijf minuten bleef de 2-2 op het scorebord staan.

Een punt gered door de geleverde strijd in de tweede helft, maar 2 punten verloren over de hele wedstrijd gezien. Hierdoor wordt de kloof met HZVV vergroot naar vijf punten. Aanstaande zaterdag de gelegenheid om de aansluiting terug te veroveren, want dan is HZVV is onze tegenstander. De wedstrijd aan de Parallelweg staat om 17:00 uur gepland.

Dus zaterdag kunnen we zeggen dat er een echte topwedstrijd op het programma staat en nadien kunnen we zien of het zicht op de tweede periode en kampioenschap blijft bestaan of dat de kloof gegroeid is naar zes of acht punten.Doel:               Stein de Wit

Achterhoede:  Bas Flobbe, Jordy Blijham (70’ Wouter van der Vegt), Kevin de Vries, Martijn Strijker

Middenveld:   Patrick de Vente (46’ Justin Torn), Joy Okenge, Sander Nijstad

Aanval:            Brian van der Zweerde, Yannick Kaluzi, Wilco van Luik (46’ Erwin van Luik)

 

6de minuut       1-0       Selwin de Vries

38ste minuut    2-0       Robbin Kleefstra

52ste minuut    2-1       Sander Nijstad

85ste minuut    2-2       Justin Torn

 

@geel Sander Nijstad           

Deel dit bericht

share op facebook  
Top