logo Olde Veste
oefenwedstrijd SC Genemuiden JO13-1-Olde Veste JO13-1

oefenwedstrijd SC Genemuiden JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag een oefenwedstrijd tegen een 3e divisionist uit Oost.
In de beker Genemuiden al getroffen. Toen nog in de vakantieperiode en een verdiende 1-3 overwinning voor ons. 
 

Vandaag andere uitgangspunten. Nog steeds 3 met wintersport, Jordin, Richie en Chanel. Op de dag van de wedstrijd is Max ziek. Jort en Bilal van E1 hebben beide 1 x mee getraind dus vooruit kijkend naar het grote veld gaan die vandaag mee. De zieke Max wordt vervangen door Kevin van D2. Het is fris, rond de 4 graden celsius en het regent dus niet lekker weer. Wel mogen we op het hoofdveld van SC Genemuiden, een mooi kunstgrasveld. Het begin is voor Olde Veste we gaan goed de duels aan en zien mooie combinaties. 2e minuut nog maar, pass van Shimon op Yvar Bruins die vanuit de linksback positie over Stijn heengaat, de voorzet komt net achter Aidan. Even later uit een hoekschop van Genemuiden vinden we Aidan rond de middenlijn die hem klaarlegt voor Stijn die door kan lopen, echter het is nog een heel eind naar het doel met 2 fysiek sterke verdedigers, maar de jongens weten elkaar goed te vinden.
6e minuut, we veroveren de bal, Stijn geeft een steekpass op Yvar Lem die vanaf de zijkant goed overzicht houdt en Aidan voor de goal vind. Aidan tikt de verdiende 0-1 op het bord. We zien goede combinaties en hebben grotendeels het overwicht. Wel willen we alles voetballend oplossen en dat leidt nog wel eens tot hachelijke situaties in de verdediging. In de 17e minuut overkomt het ons weer en nu maakt Genemuiden er dankbaar gebruik van en zet de 1-1 op het bord. 19e minuut hoekschop van Aidan, Hielke kopt goed in maar helaas de keeper red. Hielke speelt Stijn in die voorzet op Aidan die de bal weer teruglegt op de inkomende Hielke, het schot gaat net naast. Dit was een mooie aanval die meer had verdiend. In de 28e minuut een combinatie over links, Oliver op Yvar Bruins pass naar Yvar Lem terug naar Yvar Bruins, schot net binnen de 16 maar keeper pakt deze. Hielke moet er uit in verband met knietje in het bovenbeen, hij wordt vervangen door Keving, Thijs heeft last van de knie, voor hem komt Jort. Het 1e duel wint Jort en de speler van Genemuiden blijft liggen. Zo deze jongen laat zich de kaas niet van het brood eten. Dan is het rust, Igo heeft ook knieklachten en wordt gewisseld voor Bilal.

2e helft begint met overtreding op Yvar Lem, Yvar neemt zelf de vrije trap, Shimon kaatst op Stijn die net naast schiet. 41e minuut alweer, steekpass van Yvar Lem op Stijn die schiet, keeper laat los en Aidan is attent en maakt zijn 2e, echt spitsengoaltje. Oliver speelt nu centraal met Shimon, Hielke op 8 en Yvar Lem op 10. Aidan doet het goed als spits dit geeft ons extra opties op de meeste posities. We kunnen per wedstrijd kijken wie het best op welke positie past. We zien goede dingen in de 2e helft, in de 53e minuut vrije trap van Yvar Lem die net over gaat. 2 minuten voor tijd maakt Genemuiden gelijk. Verdedigend staan we over het algemeen wel goed, alleen de opbouw van achteruit is onzeker. Daar moeten we stappen maken en als het niet kan af en toe ook maar gewoon de lange bal.

Resultaat was vandaag van ondergeschikt belang. Kijkend naar het laatste kwart van de competitie en al een beetje vooruit kijken naar volgend seizoen. Volgende week oefenwedstrijd tegen Flevo Boys in Emmeloord en dan 11 maart weer competitie thuis tegen Veendam.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top