logo Olde Veste
vv Winsum 1 – d’ Olde Veste ‘54

vv Winsum 1 – d’ Olde Veste ‘54

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen vv Winsum op het programma. Waar we in het verleden getrakteerd werden op een strijdlustig en fysiek spelend VIBOA in het blauw geel op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg waren het nu de kleuren groen, wit zwart en konden wij in het vertrouwde blauw geel aantreden. Ondanks deze verandering was de speelstijl onveranderd. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Jan de Jong uit Groningen en was 7 minuten oud toen Rick Schaaphok vanaf zo’n 35 meter van het doel vanuit een halve draai vol uithaalde, waarna de bal over doelman Tom Holleboom precies onder de lat eindigde in het net: 1 – 0

Dat was een domper voor ons, maar na deze start gingen we op zoek naar de gelijkmaker.  We lieten de bal goed rondgaan, maar hadden erg veel moeite om een gaatje te vinden om ook echt gevaarlijk te worden. In de 24e minuut werden we wel gevaarlijk. Een vrije trap van Erwin van Luik bereikte Sander Nijstad op links, de doelpoging uit een lastige hoek bij de 1e paal werd gepareerd door Germen Bouwman.

In de 27e minuut veroverde Yannick Kaluzi de bal en gaf een voorzet waarna Justin Torn attenter was dan de defensie en de bal achter Germen Bouwman kon koppen: 1 – 1. Vijf minuten later wist Winsum opnieuw op voorsprong te komen door een doelpunt van Maikel Hoormann: 2-1

Met deze stand brak de rust aan met een voorsprong van Winsum in een helft waarin wij meer balbezit hadden, maar er toch te weinig mee konden doen. Na de pauze eenzelfde beeld. De jacht op de gelijkmaker werd gestart maar een hardwerkend Winsum gaf maar erg weinig weg. In de 59ste minuut kon na een corner Rick Schaaphok opnieuw uithalen en de bal dwarrelde over Tom heen in de lange hoek van het doel: 3 – 1. Na de treffer werden Patrick de Vente en Wilko van Luik ingebracht voor Brian van der Zweerde en Jordy Blijham. In plaats van de aansluittreffer werd in de 64ste minuut na een corner de bal koppend ingebracht en na nog een aantal hoofden beroerd te hebben viel deze bal in het net, de 4-1 voor Winsum was een feit.

Aansluitend werd de derde wissel ingebracht, Wouter van de Vegte kwam erin voor Sander Nijstad. D’Olde Veste zette nog eens vol aan wat resulteerde in een corner die door Kevin de Vries koppend prima werd verlengd in de verre hoek en dat betekende de 4 – 2. Met nog 17 minuten te gaan waren we niet meer bij machte ondanks alle inspanningen om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 4 – 2 overwinning voor de thuisploeg. 

Terugkijkend een zuur verlies mede doordat HZVV twee punten morste, maar door ons eigen verlies is de achterstand gegroeid  naar 6 punten en door de winst van Drachten, zitten zij ook weer op het vinkentouw.

Aanstaande zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen Blauw Wit Leeuwarden in Leeuwarden op het programma, een goede gelegenheid om het gevoel van een overwinning terug te krijgen om daarna op 4 maart de topper tegen HZVV te spelen.

7de minuut       1-0       Rick Schaaphok

27ste minuut    1-1       Justin Torn

32ste minuut    2-1       Maikel Hoormann

59ste minuut    3-1       Rick Schaaphok

64ste minuut    4-1       Thomas Kauw

73ste minuut    4-2       Kevin de Vries

Doel: Tom Holleboom

Achterhoede: Bas Flobbe, Kevin de Vries, Erwin van Luik, Martijn Strijker

Middenveld: Jordy Blijham (62’ Patrick de Vente), Joy Okenge, Sander Nijstad (65’ Wouter van de Vegte

Voorhoede Brian van der Zweerde (62. Wilco van Luik), Yannick Kaluzi, Justin Torn

@ geel Erwin van Luik

 FOTO'S van Jacob Westra

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top