logo Olde Veste
Wedstrijdverslag Olde Vest JO13-1 vv Winsum JO13-1 dd. 18 feb. 2017

Wedstrijdverslag Olde Vest JO13-1 vv Winsum JO13-1 dd. 18 feb. 2017

Nieuwsbericht

Vandaag de veelbesproken thuiswedstrijd tegen vv Winsum uit Groningen. Niet gelukt om de wedstrijd te verplaatsen. Vandaag dus Chanel, Jordin, Richie en Damian afwezig. Mathijs is ook op vakantie dus Oliver op doel. Tim en Kevin doen mee van D2. Zoveel afwezigen en de uitwedstrijd werd verloren met 6-2! Sindsdien is er wel wat veranderd. Wij staan gedeeld 2e en Winsum 9e. Echter een fysieke ploeg met veel 2e jaars en laten we het daar nu net lastig mee hebben. Winsum heeft aftrap maar door slecht combineren krijgen wij de bal. Combinatie van Aidan/Max/Stijn/Aidan resulteerd in hoekschop. Hier hebben we vandaag afspraken over gemaakt, Max, Aidan, Stijn nemen de hoekschoppen. Dat betekend met Yvar Lem en Shimon  dat we meer power voor het doel hebben. Hoekschop wordt genomen door Aidan. Bal gaat naar Shimon op rand 16, haalt uit en bal suist net over kruising. Goede start maar daarna overtreft Winsum ons in felheid. Langzaam komen we onder de druk uit, we zijn al in de 8e minuut beland, een actie van Tim, voorzet wordt weggewerkt, druk door Olde Veste, pass van Yvar Lem op Yvar Bruins, voorzet Yvar, te kort, maar Aidan zet druk en we veroveren de bal weer terug. We zien nu mooie combinaties. Maar dan komt Winsum er gevaarlijk uit, we staan verdedigend verkeerd en spits van Winsum gaat alleen op Oliver af, Oliver wint! In de 16e minuut gaat lobje van Winsum naast. 17e minuut schot van Yvar Lem, naast. 18e minuut, overtreding op Hielke. Vrije trap Aidan, schot van Tim, keeper pakt. Overtreding op Stijn, vrije trap van Yvar Lem van 18 meter in 1 keer. Keeper pakt ook deze. Winsum komt er uit de eerste wordt nog gestuit door Oliver maar een schot van 18 meter op een leeg doel gaat naast, hier hebben we geluk gehad. 27e minuut alweer en pass van Kevin op Aidan die voorzet, verdediging Winsum verwerkt deze tot hoekschop. Hoekschop Aidan en schot van Jordi, keeper pakt weer. Dan is het rust, beter uitverdedigen, daar hebben we teveel balverlies, wat rustiger voorin dan komen de kansen vanzelf.34e minuut pass van Yvar Lem op Aidan, schot van Aidan, keeper pakt weer. We zetten meer druk en verdedigend staat het goed, Shimon in vrije rol, Thijs in de mandekking die geen duel verliest. Jordi  heeft de linksbuiten in de tang en Yvar Bruins de rechtsbuiten. Dan de 9e minuut steekpass van Kevin op Tim die vanaf rand 16 naar binnen snijdt en met een lobje de keeper verslaat 1-0! Het doelpunt hing al in de lucht en uitgerekend Tim van D2 die vorige week ook al scoorde! Tot de 12e minuut zijn we degelijk maar druk neemt wat af en Winsum komt er een paar keer gevaarlijk uit, in de 15e minuut weer alleen op Oliver af, en weer red Oliver ons. Combinatie Max/Tim/Max met een voorzet, schot van Aidan, keeper verwerkt deze tot hoekschop, weer door Aidan genomen, gevaarlijke situatie maar overtreding van Stijn. We houden druk en veroveren de bal snel weer, we zien mooie combinaties, steekpasses en hoekschoppen. Schot van Yvar Lem gaat net over. 22e minuut hoekschop van links van Aidan, direct naar Shimon op rand 16, kapt tegenstander uit en schiet diagonaal in de verre hoek de 2-0 op het bord! Mooie goal, onze hoekschoppen worden gevaarlijker! 26e minuut hoeschop van Stijn, Hielke kopt vanaf 4 meter in maar keeper pakt. In de laatste minuten komt Winsum er nog 1 keer gevaarlijk uit maar het schot gaat voorlangs.Na vv Heerenveen thuis (de trotse koploper) hebben we 7 wedstrijden op rij gewonnen. Volgende week oefenwedstrijd uit tegen Genemuiden, 4 maart oefenwedstrijd uit tegen 2e divisionist Flevo Boys. 11 maart begint competitie weer thuis tegen Veendam. 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top