logo Olde Veste
De topper Olde Veste – HZVV

De topper Olde Veste – HZVV

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 op het programma.

Nadat om 17 uur de pupil van de week Roos Smook ( MJO-11) gescoord heeft wordt de wedstrijd gestart door C. Mesbah die deze middag daar bij geassisteerd werd door J.Kuperus en Y.Q. Heeren.

Waar het om ging vanmiddag was meteen duidelijk, daar waar Olde Veste de aanval zocht liet HZVV zich inzakken om er met snelle counters eruit te komen. Hierdoor was er meer balbezit bij onze mannen, maar dit resulteerde niet in uitgespeelde kansen. In de 17de minuut wist HZVV er weer snel uit te komen, Erwin van Luik kon de bal niet onderscheppen meer beroerde wel zijn tegenstander in het zestienmeter gebied. De scheidsrechter concludeerde dat het een strafschop was en Frank Strijker liet deze kans niet liggen en schoot raak. De opzet van HZVV was geslaagd en Olde Veste moest op jacht naar de aansluittreffer. Het speelbeeld wijzigde dus niet, Olde Veste bleef de aanval zoeken maar kon het net niet vinden. Vlak voor rust moest een tweede tegenslag geïncasseerd worden, een overtreding van Martijn Strijker werd bestraft met een rode kaart.

In de rust werd een nieuw strijdplan besproken die van 10 tegen 11. Zo werd de tweede helft dan ook begonnen. Olde Veste op jacht naar de gelijkmaker en HZVV die ons liet komen en er met snelle counters uit bleef komen. Dit resulteerde aan beide kanten enkele kleine kansjes maar een doelpunt bleef uit. In de 61ste minuut werd de eerste wissel toegepast, Clint Kruisweg kwam in het veld voor Sjouke Pieter Oosterling. Kort hierop kwam Frank Strijker in een 1 op 1 situatie met Tom Holleboom, maar hij schoot naast. In de 66ste minuut kreeg diezelfde Frank Strijker opnieuw een opgelegde kans, Kevin de Vries had hem over het hoofd gezien bij een terugspeelbal op Tom Holleboom, en deze keer wist Strijker het net wel te vinden. Hiermee werd de tussenstand 0-2. Ondanks het inbrengen van twee verse krachten, Wilco van Luik voor de moegestreden Brian van der Zweerde en Jordie Blijham voor Patrick de Vente lukte het Olde Veste niet om te scoren. Helaas was er in de laatste minuut nog een onbesuisde actie van Clint Kruisweg waar tijdens de val zijn tegenstander ongelukkig op zijn schouder terecht kwam en deze hieraan waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen aan over hield. De actie werd met rood bestraft en kort hierop klonk het laatste fluitsignaal.

HZVV kon drie punten aan zijn totaal toevoegen en de afstand tot nummer twee vergroten. Het verschil met Drachten is nu 8 punten en Olde Veste valt terug naar de derde plek.

De teleurstelling was groot en het wordt zaak om dit achter ons te laten en ons te richten op de negen competitiewedstrijden die nog op het programma staan, daarnaast is er aanstaande dinsdag eerst de bekerwedstrijd tegen Waterpoort Boys uit Sneek die op het programma staat. Deze wedstrijd voor een plek bij de laatste acht vindt plaats in Steenwijk en zal om 20:00 uur starten. Een mooie gelegenheid om de kater weg te spelen.

FOTO'S OV1 door Jacob Westra

Beelden via

FOTO'S Pupil van de week, Roos Smook, door Jacob Westra

Doel:               Tom Holleboom

Achterhoede:  Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Martijn Strijker

Middenveld:   Sander Nijstad, Joy Okenge, Patrick de Vente (71’ Jordie Blijham)

Voorhoede:     Brian van der Zweerde ( 71’ Wilco van Luik) , Yannick Kaluzi, Sjouke Pieter Oosterling ( 61’ Clint Kruisweg)

@geel             Bas Flobbe, Yannick Kaluzi, Sander Nijstad, Kevin de Vries

@rood             Martijn Strijker, Clint Kruisweg

Deel dit bericht

share op facebook  
Top