logo Olde Veste
Drachtster Boys – v.v. Olde Veste ’54

Drachtster Boys – v.v. Olde Veste ’54

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag stond de topwedstrijd tegen Drachtster Boys op het programma. Om 12:30 vertrokken we uit een zon overgoten Steenwijk met de Olde Veste Expres richting Drachten. Aangekomen in Drachten werd de kleedkamer opgezocht en het veld werd geïnspecteerd. Na het bespreken van het strijdplan werd er begonnen aan de warming-up. Waarna om 14:30 de wedstrijd onder leiding van de hr. M Oosting met zijn assistenten de heren E. Koning en J. Wentink gestart werd.

Vanaf de start werd de tegenstander op de huid gezeten en de weg naar voren gezocht. Met name op het middenveld werden de ballen veroverd. Daarnaast moest Drachter Boys vaak teruggrijpen op het spelen van een lange bal. In de dertiende minuut wist Olde Veste via meerdere combinaties de bal in de zestienmeter te krijgen, Yannick Kaluzi werd aangespeeld en hij kon de bal terugleggen op Sander Nijstad en deze schoot onberispelijk de bal tegen de touwen. Hiermee werd de stand 0-1. Waar we op de bank nog aan het nagenieten waren, werd er afgetrapt door Drachter Boys en zij stuurden door een diepe bal hun aanvallers de zestien in. Jordy Blijham was in de zestien wat overijverig, waardoor zijn tegenstander ten val kwam en de scheidsrechter een elfmeter moest geven. Binnen een minuut was de stand dan ook 1-1 door de benutte strafschop van Jordy Kaillie. Het spel om de drie punten kon dan ook weer van voren beginnen. Het spelbeeld bleef ongewijzigd. In de 25ste minuut werden we opgeschrikt door een blessure van Martijn Strijker, tijdens het aangaan van een kopduel ging hij door zijn knie. Direct voelde het niet goed aan, zijn tweelingbroer Richard en keeper van Drachtester Boys kwam polshoogte nemen. Helaas kon Martijn de wedstrijd niet vervolgen., Kevin de Vries nam zijn plaats in, in het veld. In de rest van de eerste helft bleef het een open wedstrijd maar werd er niet meer gescoord.

Met de 1-1 stand gingen we aan de thee, het strijdplan bleef ongewijzigd. Doormiddel van druk zetten en veel beweging op het middenveld zouden we gaan strijden voor de winst. Gedurende de helft tweede helft hadden we een overwicht, maar de gecreëerde kansen konden niet verzilverd worden of ze werden gepareerd door Richard Strijker. Aan de andere kant wist Tom Holleboom zijn doel ook schoon te houden. Ook het inbrengen van Wouter van de Vegt en Gerald Kloeten leverde geen doelpunt op. Na 90 minuten voetbal was de eindstand dan ook 1-1. Waar Drachter Boys vond dat ze een punt gewonnen hadden, heerste bij Olde Veste het gevoel dat er meer had ingezeten.

Lachende derde was HZVV, zij wisten hun wedstrijd tegen Blauw Wit te winnen. Hierdoor wordt de voorsprong op Drachtster Boys 7 punten en op Olde Veste 8 punten met nog 6 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie.

Doel:               Tom Holleboom

Verdediging:   Martijn Strijker (25’ Kevin de Vries), Erwin van Luik, Jordy Blijham, Sjouke Pieter Oosterling.

Middenveld:   Patrick de Vente, Joy Okenge, Sander Nijstad

Voorhoede:     Brian van der Zweerde (75’ Wouter van de Vegt), Yannick Kaluzi, Justin Torn (78’ Gerald Kloeten).

13de min          0-1       Sander Nijstad

14de min          1-1       Jordy Kaillie

Foto's door Jacob Westra

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top