logo Olde Veste
v.v. Olde Veste ’54 – c.v.v. Blauw Wit ‘34

v.v. Olde Veste ’54 – c.v.v. Blauw Wit ‘34

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Blauw Wit op het programma. Waar Sven Cramer (JO11-1) de pupil van de week was en zijn collega doelman Karsten Waterlander verschalkte werd de wedstrijd gestart door scheidsrechter F. Assink waarbij hij geassisteerd werd door de heren D van Leussen en C van der Meer.

Direct probeerde Olde Veste de gasten uit Leeuwarden onder druk te zetten om kansen te creëren. Dit resulteerde al snel, in de 6de speelminuut in een doelpunt door Erwin van Luik. Na een voorzet van Sander Nijstad wist hij de bal over doelman Waterlander te koppen. Hierna kwam er een periode waarin Olde Veste op jacht ging naar een tweede doelpunt en Blauw Wit probeerde de aansluittreffer te maken. In de 8ste minuut kon Tom Holleboom nog een doelpunt voorkomen door in een 1 op 1 situatie een goede redding te maken. Maar in de 30ste minuut wist Blauw Wit een crossbal van links naar rechts te onderscheppen en uit de tegenaanval wist Floris Boonstra de 1-1 te scoren. Hiermee was de stand weer in evenwicht en kon het spel van voren af beginnen. Olde Veste bleef de aanval zoeken en in de 41ste en 42ste minuut resulteerde dit in twee doelpunten door Brian van der Zweerde en Yannick Kaluzi. Dus met een 3-1 ruststand konden we aan de thee en het plan voor de tweede helft bespreken.

Na de pauze bleef Olde Veste de bovenliggende partij, waarbij het team van Blom en Brandsma kansen kreeg maar daarnaast Blauw Wit bleef loeren op de counter en de kans op een tweede treffer niet opgaf. In de 63ste minuut werd Wilco van Luik ingebracht voor Justin Torn, in de 70ste kwam Gerald Kloeten, Sander Nijstad vervangen bij een ongewijzigde tussenstand van 3-1. In de 71ste minuut wist Blauw Wit bijna de aansluittreffer te scoren, maar het geplaatste schot van Boonstra ging langs Tom Holleboom, maar gelukkig stond de paal op de juiste plek en de bal ging naast het doel. De derde aanvallende wissel werd gedaan, Wouter van de Vegt werd ingebracht voor Brian van der Zweerde, Olde Veste bleef op jacht naar de vierde treffer. In de 84ste minuut was het zover, Patrick de Vente wist het net te vinden en hiermee was de 4-1 een feit. Twee minuten later wist Gerald Kloeten met een fantastische uithaal het net te vinden en de 5-1 kwam op het scorebord. De zesde treffer wist Yannick Kaluzi in de 88ste minuut aan te tekenen. Hiermee was de wedstrijd afgelopen en de drie punten binnen.

Met de 6-1 op zak kon de ploeg onder de douche en nu kunnen we ons deze week gaan voorbereiden op de topper van aanstaande zaterdag. Dan staan namelijk de wedstrijd tegen vv Drachten op het programma. Waarbij de tweede plek op de ranglijst op het spel staat, de wedstrijd zal in Drachten om 14:30 van start gaan.

Doel:               Tom Holleboom

Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Jordy Blijham, Sjouke Pieter Oosterling.

Middenveld:   Patrick de Vente, Joy Okenge, Sander Nijstad (71’ Gerald Kloeten)

Voorhoede:     Brian van der Zweerde (75’ Wouter van de Vegt), Yannick Kaluzi, Justin Torn (63’ Wilco van Luik).

6de min            1-0       Erwin van Luik

30ste min         1-1       Floris Boonstra

41ste min         2-1       Brian van der Zweerde

42ste min         3-1       Yannick Kaluzi

84ste min         4-1       Patrick de Vente

86ste min         5-1       Gerald Kloeten

88ste min         6-1       Yannick Kaluzi

@geel             Gerald Kloeten

Foto's door Jacob Westra

Foto's Pupil van de week : Sven Cramer JO11-1 door Jacob Westra

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top