logo Olde Veste
Wedstrijdverslag Flevo Boys JO13-1-Olde Veste JO13-1

Wedstrijdverslag Flevo Boys JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Zaterdag 4 maart 2017

Om 09.00 uur vertrekken we uit Steenwijk voor de oefenwedstrijd tegen 2e divisionist Flevo Boys uit Emmeloord. De wintersporters zijn weer terug, op Thijs na zijn we compleet. Thijs heeft wat knieklachten en krijgt rust. Vorige week een goede wedstrijd tegen Genemuiden en vooral donderdag zeer goed en scherp getraind.  Aftrap van Olde Veste, aanname niet goed, 1 van de vele polletjes op het grasveld in Emmeloord. Shimon is attent en geeft lang op Yvar Bruins, ingooi Olde Veste en de 1e hoekschop is een feit, Max neemt hem en Flevo Boys verwerkt deze tot hoekschop aan de andere kant, dit keer Aidan achter de bal. Scheidsrechter kijkt en laat even de grensrechters wisselen, ze staan aan de verkeerde kant! Het is nog vroeg. Flevo Boys komt eruit, terugspeelbal is niet goed, Richie kan met zijn snelheid herstellen echter fluit scheidsrechter. Vrije trap Flevo Boys op ca. 18 meter. Bal gaat net over. Schot van Flevo Boys van rand 16 wordt door Damian tot hoekschop verwerkt. Bal wordt weggewerkt, Flevo Boys vangt deze op in de verdediging, druk en balwinst door Aidan, overtreding. Vrije trap Shimon, halve omhaal van Yvar Lem gaat naast. We zijn alweer in de 9e minuut, combinatie van Hielke, Max, Aidan, zijn voorzet is te scherp en gaat over de achterlijn. Wij zijn in de aanval maar Flevo Boys veroverd de bal. Wij zijn overal een stap te laat en als een mes door de boter met elke keer 1 keer raken wordt Damian uitgespeeld, 1-0 voor Flevo Boys. De afspraken die voor de wedstrijd zijn gemaakt komen we niet na. We geven geen druk, zitten niet kort op de man. We spelen reactief voetbal. Als we wel bal bezit hebben is het hoog naar voren. Steekpass door verdediging van Yvar Lem net te scherp voor Aidan, keeper is er eerder. De 1e helft wordt uitgespeeld met hotse knots begonia voetbal. Teleurgesteld gaan we naar de kleedkamer. Nog een keer de afspraken doorgenomen. Gelukkig is het een oefenwedstrijd maar gezien de stijgende lijn hadden we meer verwacht. We komen totaal anders de kleedkamer uit, we zitten kort en Flevo Boys heeft moeite om onder onze druk uit te komen. Kansen hebben we maar resulteert niet in doelpunt. In de 45e minuut alweer een hoekschop van Olde Veste. Aidan neemt deze laag en legt op punt 5 meter op de inlopende Yvar Lem, keeper gepasseerd maar paal staat doelpunt in de weg. Even later komt Flevo Boys eruit, wij staan verdedigend niet goed en geheel tegen de verhouding in staat het 2-0. Nu wordt het feller en zetten we nog meer druk. Over en weer ontstaan er wat irritaties maar we laten ons het kaas niet van het brood eten. In de 51e minuut gaat een schot van Stijn nog naast maar in de 52e minuut zetten we goed druk en veroveren de bal, Yvar Lem speelt de keeper uit en schiet de 2-1 in de touwen. De druk van Olde Veste neemt toe. In de  58e minuut, pass van Oliver op Igo die verlengt op Yvar Lem die de 2-2 op het bord zet. 1e helft rommelig, 2e helft met passie en bij vlagen zeer goed spel hebben we Flevo Boys onze wil opgelegd. Geen slecht resultaat tegen een 2e divisionist. Volgende week weer competitie tegen Veendam thuis. We zijn deze periode goed doorgekomen. Nu doorgroeien en beter worden.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top