logo Olde Veste
Wedstrijdverslag Olde Veste JO13-1-vv Veendam 1891 JO13-1

Wedstrijdverslag Olde Veste JO13-1-vv Veendam 1891 JO13-1

Nieuwsbericht

Na een goede 2e helft tegen Flevo Boys en een zeer goede trainingsweek begint vandaag de competitie weer. Thuis tegen vv Veendam 1894 JO13-1. Niet iedereen heeft deze week volledig getraind dus aantal wissels zijn al bekend. Damian op de goal, rechts achterin Jordi, Jordin en Max centraal, waardoor Shimon opschuift naar de linksback positie. Hielke en Yvar Lem op het middenveld en Stijn op 10. Rechtsbuiten Igo, links Aidan en in de spits Chanel.

1e kans van de wedstrijd is voor Veendam, bal gaat 2 meter over.  Pas na de 6e minuut de 1e hoekschop van ons, genomen door Aidan maar beland in het zijnet. Het is onrustig en reactief voetbal. Wel krijgen wij kansen, 11e minuut Igo speelt Yvar Lem in die inspeelt op de inschuivende Shimon. Zijn schot gaat over. In de 13e minuut overtreding van Yvar Lem. Vrije trap op 25 meter van het doel. Halve omhaal en Damian pakt de bal. 15e minuut alweer en wederom hoekschop vanaf rechts door Aidan, kort op Shimon en Shimon schiet diagonaal in, 1-0! Kopie van het doelpunt tegen Winsum. We worden steeds gevaarlijker uit de hoekschoppen.  22e minuut alweer, Shimon veroverd de bal, schiet vanaf 19 meter maar keeper red. Langzaam komen we in de wedstrijd en neemt de druk toe Hielke op Chanel die kaatst op Yvar Lem zijn schot gaat net naast. Pass van Stijn op Chanel, duel bij de achterlijn, doeltrap. Nog een hoekschop voor Olde Veste, geen gevaar en dan is de 1e helft afgelopen. In de kleedkamer gaat het over druk zetten, kort zitten en voetballen over de grond, combinaties maken. Dus niet zoals we de 1e helft hebben gespeeld. Max schuift door naar middenveld, Richie komt erin voor Yvar Lem, Yvar Bruins als linksbuiten voor Aidan en Oliver als rechtsback voor Jordi. Thijs goede warming up ivm knie. 36e minuut hoekschop van Stijn, schot van Chanel gaat naast. Ze spelen nu veel beter, combinaties en druk zetten en kort zitten, dat wat we voor de wedstrijd al hadden afgesproken. 38e pass Hielke op Igo, maar net te scherp. 44e minuut, combinatie van Richie en Yvar Bruins terug op Richie en overtreding op Richie. Vrije trap van Shimon. Chanel neemt aan in 16 meter en speelt zichzelf vrij en zet doeltreffend de 2-0 op het bord. 44e minuut, Jordin werkt weg, Richie speelt Chanel in die spel verlegt en Yvar Bruins diep ziet gaan, hoge voorzet van Yvar Bruins en op penaltystip komt Igo voor zijn man en schiet hard binnen, mooie aanval afgerond met mooie goal van Igo, 3-0! De druk van Olde Veste neemt toe. Oliver komt vanaf rechts op en schiet, keeper pakt de bal. 47e minuut, bal van Max diep op Aidan, die in 1 keer voorzet op Chanel, Chanel controleert de bal met de rug naar de goal en ziet Stijn vrij staan, Chanel legt terug en Stijn scoort fraai vanaf 13 meter over de keeper. 2 mooie snelle aanvallen en 2 x mooi afgerond. Maar nu worden we wat slordiger en nonchalanter. Dit straft Veendam af en zet in een tegenaanval de 4-1 op het scorebord. We herpakken ons en voeren de druk weer op. In de 52e minuut hoekschop van Aidan, kopbal van Yvar Lem gaat net naast. In de 56e minuut alweer. Vrije trap van Jordin, schot van Yvar Lem gaat naast. Hoekschop voor ons, genomen door Aidan. Bal komt terug, Richie vangt op en speelt terug op Aidan die een voorzet geeft op Chanel, haar schot gaat naast. Max speelt de bal in op Aidan die niet goed controleert, hands maar verder goed leidende scheidsrechter ziet het niet, actie van Aidan die het strafschopgebied ingaat daar gaat hij over het been en komt met een mooie koprol weer op zijn benen terecht. Penalty! Yvar Lem achter de bal en die schiet de 5-1 op het bord. We voetballen de wedstrijd ,uit, weer 3 punten in de tas. Bedum wint ook dus we blijven gedeeld 2 punten. Volgende week naar Heerenveense Boys.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top