logo Olde Veste
Wedstrijdverslag vv Heerenveense Boys JO13-1-Olde Veste JO13-1 zaterdag 18 maart 2017

Wedstrijdverslag vv Heerenveense Boys JO13-1-Olde Veste JO13-1 zaterdag 18 maart 2017

Nieuwsbericht

Vandaag de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys JO13-1. In de thuiswedstrijd redden we in de laatste minuut een punt en werd het 2-2 ondanks een overwicht van ons in met name de 2e helft. Op vrijdag bericht dat Jordi ziek is, door de griep geveld. In de warming up valt Igo af, knieklachten. Thijs ook knieklachten maar speelt wel en start op de bank naast Richie. Geen uitgebreide voorbespreking, we weten wat we moeten doen dus laat het maar zien. We beginnen en het gaat gelijk over en weer. Man van Oliver die als rechtsback speelt laat zich uitzakken en linksback komt er overheen, Chanel gaat mee en stop de aanval. Ze coachen elkaar en werken voor elkaar. We kijken elkaar aan de kant aan. Dit is wat we willen zien. 3e minuut een combinatie tussen Max, Aidan, Yvar Lem en Stijn. Stijn draait zich vrij en schiet, keeper staat goed. In de 7e minuut komt Heerenveense Boys eruit en schiet hard naast. Heerenveense Boys veroverd snel de bal weer een schot die wordt gesmoord, hoekschop voor Heerenveense Boys. Hoekschop wordt onschadelijk gemaakt. Wij verdedigen uit, team speelt mooi, weinig lange ballen veel combinaties over meerdere schijven. In de 16e minuut een combinatie over rechts, Max naar Yvar Lem die Hielke inspeelt, schot van Hielke gaat net naast. Keeper Heerenveense Boys trapt hoog uit, Oliver kopt de bal naar Max die gelijk doorspeelt naar Yvar Lem, het schot van Yvar gaat ook net naast. We spelen echt geweldig voetbal, een genot om te zien maar nog wel steeds de brilstand op het scorebord. Combinatie van Stijn en Hielke, voorzet en hoekschop voor Olde Veste. Stijn neemt deze, Heerenveense Boys verdedigd uit. 27e minuut combinatie over meerdere schijven. Hielke op Stijn, Stijn naar Shimon, schot vanuit 2e lijn, hoekschop. Aidan neemt deze, en zoekt Hielke die tegendraads inkopt, de bal in de hoek langs de keeper en de 0-1 op het bord. Een meer dan verdiende voorsprong. Na de aftrap hebben we de bal snel terug een prachtige pass van Yvar Lem op Chanel die op snelheid ligt de bal vol raakt, via de lat over. Jammer was een mooie beloning geweest. Voor rust komt Heerenveense Boys er nog 1 keer uit, maar schot gaat naast. Dan is het rust. Paar kleine puntjes op de i. Onszelf belonen met nog een paar goals. En let op we zijn nog maar op de helft. Heerenveense Boys komt er af en toe gevaarlijk uit. Het begin van de 32e helft is voor ons, interceptie van Max dribbelt door en schiet in het zijnet. Schot van Yvar Lem gaat voorlangs.33e minuut, Damian lang op Yvar Lem, kaats op Shimon die bal diep geeft op Hielke, die nu linksbuiten speelt, HIelke is zijn man voorbij en gaat richting keeper die zijn doel verkleint. Hielke geeft af op Stijn die met alleen nog een verdediger op de lijn de 0-2 op het bord zet. We laten wederom in deze helft zeer mooi voetbal zien. De combinaties vliegen ons om de oren. Echt gevaarlijk worden we niet maar de hoekschoppen zijn wel gevaarlijk.

49e minuut alweer, pass Yvar Bruins op HIelke, hoekschop voor Olde Veste, weer genomen door Aidan. Heerenveense Boys verdedigd uit en komt er gevaarlijk uit omdat de backs niet knijpen, Richie hersteld maar scheidsrechter fluit voor overtreding. Op 20 meter. Damian zet muur neer en vrije trap wordt genomen. Damian pakt. 53e minuut alweer pass Shimon op Hielke, hoekschop Aidan, scrimmage voor doel, ingooi Olde Veste. Je merkt dat beide ploegen er doorheen zitten. Er is in een hoog tempo gespeeld en dat zien we nu. Het wordt wat slordiger en in de 62e minuut maakt Heerenveense Boys uit een counter de 1-2, Damian redt nog op de 1e inzet maar in de rebound is Damian geklopt. We spelen langer door dan gebruikelijk. Maar in de 66e minuut is het dan eindelijk gebeurd! De 9e winstpartij op rij. Ontwikkeling is geweldig om te zien. Ik denk beste wedstrijd tot nu toe. En dan komt ’s middags het bericht dat Bedum gelijk heeft gespeeld. We staan nu alleen 2e met 2 punten voor op Bedum. Nog 5 wedstrijden te gaan. Wat er ook gebeurt dit is een geweldige prestatie van het jongste team van de competitie (8 1e jaars). VV Heerenveen halen we niet meer in die worden met 12 2e jaars kampioen. Volgende week thuis tegen ONS BOSO Sneek.

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top