logo Olde Veste
Olde Veste doet zichzelf tekort tegen PKC

Olde Veste doet zichzelf tekort tegen PKC

Nieuwsbericht

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen PKC op het programma. Waar PKC reeds een periodetitel op zak heeft moet Olde Veste nog op jacht naar punten om een plek voor de nacompetitie te veroveren. Met deze opdracht werd dan ook gestart aan de wedstrijd die onder leiding stond van de hr. J. De Jong en zijn assistenten de heren S.F. Bosscha en M.J. Talens. Waar in de eerste minuten PKC de aanval zocht, werd het initiatief door Olde Veste overgenomen. In de negende minuut kwam Patrick de Vente op links door en kon hij de bal langs doelman Medendorp in de verre hoek het doel inschieten. Hiermee kwam de 0-1 op het scorebord. Hierna bleef Olde Veste doorgaan met aanvallen, vroegtijdig werd de bal veroverd op PKC en werden er kansen gecreëerd. In de 34ste minuut kon Brian van de Zweerde de bal vanaf rechts voorgeven, waarna Sander Nijstad deze bij de tweede paal kon binnen tikken, 0-2. In de 45ste minuut werd de bal vanuit een corner binnengekopt door Yannick Kaluzi, waar in eerste instantie de scheidsrechter het doelpunt als correct beoordeelde werd na overleg met de grensrechter geoordeeld dat voorafgaand een overtreding was gepleegd in het strafschopgebied. Dus geen 0-3 maar een vrijetrap voor PKC. Kort hierop konden beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft was er sprake van een meer gelijk opgaand spelbeeld. Beide ploegen konden enkele kansen creëren, maar waar Olde Veste zich niet wist te belonen was het Bryan Inge die in de 59ste minuut de aansluittreffer wist te scoren. De tussenstand werd 1-2. Kort hiervoor moest Justin Torn geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Clint Kruisweg. Het laatste halfuur was aangebroken. PKC ging op jacht naar de gelijkmaker, en Olde Veste probeerde dit te voorkomen. In de 72ste minuut werd Wilco van Luik ingebracht voor Brian van der Zweerde. Deze kopte in de 78ste minuut vanuit een corner de bal buiten het zestienmeter gebied, deze kwam voor de voeten van Martijn Kamps en deze treuzelde niet maar schoot de bal snoeihard binnen bij de eerste paal. Hiermee was de stand weer in evenwicht gebracht, 2-2. Beide ploegen trachten in de resterende tijd nog de winst op te eisen, maar ondanks een laatste wissel door het inbrengen van Nick Kuiper voor Yannick Kaluzi werd er niet meer gescoord. PKC was blij met het punt, terwijl Olde Veste teleurgesteld onder de douche ging.

Door het puntverlies en de winstpartijen van HZVV en Drachtster Boys staat HZVV met nog een drietal wedstrijden te gaan bovenaan met een 5-tal punten voorsprong op de beide belagers.

Ten aanzien van de derde periode is de strijd ook nog niet beslist, een aantal ploegen zijn hiervoor nog in de race. Waaronder Buitenpost en Balk, deze twee zijn tevens onze laatste tegenstanders van de competitie. Hiervoor moeten we aanstaande zaterdag eerst de strijd aangaan met BCV. Dus de komende drie zaterdagen staan er nog drie bijzondere wedstrijden op het programma: 29 april de thuiswedstrijd tegen BCV. 6 mei gaan we naar Buitenpost om op 13 mei Balk thuis te ontvangen.

Foto's van Jacob Westra

doel:                Tom Holleboom

verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Pieter Oosterling

middenveld:    Sander Nijstad, Jordy Blijham, Patrick de Vente

aanval:            Brian van der Zweerde (72’ Wilco van Luik) , Yannick Kaluzi (86’ Nick Kuiper), Justin Torn (57’ Clint Kruisweg)

 

9ste min           0-1       Patrick de Vente

34ste min         0-2       Sander Nijstad

59ste min         1-2       Bryan Inge

78ste min         2-2       Martijn Kamps

 

@geel             Jordy Blijham

 

Voordat de strijd in de competitie verder gaat gaan we eerst aanstaande woensdag 26 april     de halve finale om de Noordelijke Beker spelen tegen en in Genemuiden. De aanvang staat gepland om 20:00 uur. De spelersbus zal om 18:00 uur vertrekken vanaf de Parallelweg. Wie mee wil reizen dient zich op te geven bij Leo Mulder (06-17103543).

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top