logo Olde Veste
Olde Veste’54 O17 1 KAMPIOEN 3E DIVISIE 2016-2017

Olde Veste’54 O17 1 KAMPIOEN 3E DIVISIE 2016-2017

Nieuwsbericht

Emmeloord – Op zaterdag 22 april 2017 stond de wedstrijd Flevo Boys O17 1 – Olde Veste’54 O17 1 op het programma. Een wedstrijd tussen de nummers een en twee op de ranglijst. Bij winst kon OV de kampioensvlag hijsen en bij winst door FB konden de Emmeloorders OV naderen tot 2 punten. Dus al met al veel spanning op deze beladen wedstrijd.

Om exact 10.30 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap en ontspon zich een boeiende wedstrijd.De eerste 20 minuten waren voor FB en OV was duidelijk gespannen. FB zette vanaf het 1e fluitsignaal direct druk naar voren en OV had hier zeer veel moeite mee.Na 8 minuten spelen stond OV dan ook met 1-0 achter, hier ging wel een overtreding aan vooraf, gemaakt op Jetse Suiker. De scheidsrechter floot niet en doordat OV met te veel mensen voor de bal speelde werd dit direct afgestraft. Niets aan de hand verder, maar na 15 minuten lag de 2-0 in het netje. Jaap van Dijken had het zeer lastig tegen nummer 11 Younes. (Nee niet die speler van Ajax)
Jaap gaf te veel ruimte weg en werd daarna te gemakkelijk op de achterlijn gepasseerd. Roy ten Veen probeerde het doel te verkleinen, maar de bal verdwijnt via de punt van de schoen door de benen van Roy in de goal. 2-0 achter. Iedereen was verbaasd, kan OV geen finales spelen, ligt er teveel druk op. Zeg het maar.
Er moest dan ook duidelijk een tandje bij en FB ging achteroverleunen.
Onze nummer 10 Yon Aitink zat niet in de wedstrijd, onnauwkeurig in de passing, slechte aannames etc. Lag dat misschien ook aan de positie? Toch brak het moment aan waarbij Yon het onderscheid ging maken. Een prachtige aanval over de as van het middenveld en met een sublieme steekpass van Joeri Wietsma (juiste snelheid ingespeeld) werd Yon vrij voor de keeper gezet. Met een bekeken schot werd de bal met een stift in de verre hoek geplaatst 2-1. OV houd druk op de verdediging van FB en met verzorgd voetbal en prachtige aanvallen, waarbij regelmatig 1x raken wordt gespeeld, komt FB niet meer onder de druk uit. In de 30e minuut een aanval over rechts. Jaap onderschept de bal en met een splijtende pass van achteruit bedient Jaap die zich prima heeft hersteld Juules Kwant. Met een prima actie wordt de achterlijn gehaald en een perfecte voorzet afgeven op wederom Yon, die bij de 1e paal de 2-2 binnen tikt.
De wil om kampioen te worden is helemaal terug en FB snakt naar de rust.
In de 40e minuut krijgt Bas Elinga en dot van een kans, maar tot iedereen z’n verbazing fluit de scheidsrechter af voor buitenspel en ook direct voor de rust. De assistent-scheidsrechter van FB houdt de vlag omlaag, maar schijnbaar zag scheids het anders.

De sfeer in de kleedkamer was duidelijk. Erop en erover dit gaan wij nu afmaken. Iedereen had dezelfde focus en kampioen worden is het enige wat telt. Dat wordt je namelijk niet zomaar. Vraag dat maar aan de 2e jaar!
Ook in de 2e helft bleef OV de bovenliggende partij en werden er geen wissels doorgevoerd. FB had spelers voorin op andere positie gezet, wat ons niet verkeerd uitkwam.
In de 50e minuut kreeg OV een vrije trap (25 meter rechts voor de goal) en de bal spatte snoeihard uiteen op de lat. Met de wind in de rug hield OV de druk op de verdediging. Dit resulteerde in diverse corners die niet goed werden genomen.
Na 15 minuten werd de moegestreden Jaap van dijken gewisseld door Maikel Toeter.
5 minuten later volgt er een dubbele wissel: Jetse Suiker wordt vervangen door Kyon Penning en Leon Hertong wordt vervangen door Gerben Brandts.
De wedstrijd wordt hervat met een vrije trap vanaf rechts en nog geen 10 seconden in het veld, valt de afgeslagen bal voor de voeten van Kyon en plaatst de bal onhoudbaar in de verre benedenhoek. Dit wordt ook wel een “gouden” wissel genoemd! Bam 2-3
FB is hiervoor al met 4 spitsen gaan spelen, maar wij geven niets meer weg. Tim van Assen en Thomas staan hun mannetje. Ook Gerben en Maikel weten wat ze te doen staat. Duels winnen en niets meer weggeven.
10 minuten voor tijd maken wij de bevrijdende goal. Een prima aanval over links wordt afgemaakt door Bas Elinga. Door de eerdergenoemde wissels is er iets geschoven in de opstelling. Maikel, Tim, Thomas en Gerben in de mandekking, Joeri controlerende middenvelder met daarvoor Sten en Yon, Bas op 10 en Juules en Kyon voorin.
Met nog 10 minuten te spelen vindt de laatste wissel plaats en wordt Dani Arendse gebracht voor Yon Aitink. Toch brengt FB de spanning nog bijna terug in de wedstrijd, maar beland de bal op een miraculeuze wijze op de lat.
Onze aanvoerder Tim van Assen geeft nog een signaal af en laat FB weten dat de 3 punten mee gaan naar Steenwijk. Dit levert Tim nog wel een gele kaart op.
Na 82 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje en zit de wedstrijd erop.

 

Kampioenen, kampioenen, kampioenen en de champagne wordt ontkurkt.

Ouders bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun dit seizoen.

Een kampioenschap behaald door het collectief.

Wij hebben van jullie genoten!!!!

Foto's van Jacob Westra

Opstelling:

Roy ten Veen, Jaap van Dijken (Maikel Toeter 55e), Tim van Assen, Thomas de Jong, Leon Hertong (Gerben Brandts 60e), Joeri Wietsma, Sten Toeter, Jetse Suiker (Kyon Penning 60e), Bas Elinga, Yon Aiting (Dani Arendse 70e), Juules Kwant.

Wissels:

Maikel Toeter, Gerben Brandts, Kyon Penning, Dani Arendse, Yarnick Wever.

Begeleiding O17 1

Deel dit bericht

share op facebook  
Top