logo Olde Veste
Wedstrijdverslag 15 april 2017 FVC JO13-1-Olde Veste JO13-1

Wedstrijdverslag 15 april 2017 FVC JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Jordi en Aidan nog geblesseerd, Richie in België en Oliver vorige week met een gekneusde voet gehavend uit de strijd gekomen. 3 blessures en familiebezoek. In verband met paasweekend zitten ook D2, D3 en D4 met minimale bezetting. Wij vragen of Jort na de wedstrijd met E1 mee wil naar Leeuwarden. In Steenwijk staat een behoorlijke wind, dan op de vlakte in Leeuwarden bij FVC is het iets extremer. Doordat we pas om 11.30 uur spelen blijft Sjouke Pieter achter in Steenwijk. We hebben wat goed te maken na vorige week. Zullen we het deze week laten zien? Het begin is wel voor ons, Igo ontvangt de bal op rechts en zet voor op Chanel. Haar inzet wordt gekeerd door de keeper. Hoekschop genomen door Max, een scrimmage voor het doel en bal wordt weggewerkt. 3e minuut, Yvar Lem draait open en schiet van zo’n 22 meter, weer zit de keeper in de goede hoek en wederom een hoekschop. Deze wordt weggewerkt. 2 minuten later zelfde situatie, schot van Yvar Lem en wederom hoekschop. 8e minuut, overtreding op Hielke, vrije trap van Yvar Lem gaat over. We veroveren de bal, schot van Shimon die wordt gered, rebound van Chanel gaat via onderkant lat het veld weer in. We zijn 10 minuten onderweg en spelen niet goed samen, er worden ballen lang gegeven en met de hoeveelheid wind gaan ze over de achterlijn, er wordt veel gedribbeld en te weinig samengespeeld. Dan in de 24e minuut alweer speelt FVC terug op de keeper, deze verdedigd verkeer uit en Yvar Lem pikt de bal op en schiet vanaf zo’n 22 meter in een leeg doel, de wel terecht 0-1 op het bord. Daarna gebeurd er weinig totdat in de 29e minuut Yvar Bruins verwoestende uithaalt, de keeper red nog in eerste instantie maar Stijn is alert en tikt de rebound in, 0-2. Dan is het rust. Wederom teleurgesteld de rust in. We staan wel voor maar we laten zeker niet het voetbal zien wat we kunnen. Dennis noemt 5 afspraken op die we voor de wedstrijd hebben gemaakt. Het team moet inderdaad toegeven dat we dat dus niet doen. We kunnen er veel woorden aan vuil maken maar laat het maar zien. Het begin is voor FVC wat gelijk resulteert in een hoekschop. 3e minuut een combinatie van Shimon naar Igo naar Max en die op Hielke die helaas over schiet, eindelijk wat voetbal over meerdere schijven. 5e minuut, voorzet van Igo, Stijn neemt aan en wordt onderuit gehaald. Scheidsrechter fluit voor penalty, meer dan terecht maar daar is de bank van FVC het niet mee eens. Bal op de stip en Yvar Lem achter de bal. Dat is zekerheidje dit seizoen. En ook deze gaat onberispelijk de hoek in en de 0-3 op het bord. Niet goed spelen maar wel makkelijk op voorsprong. Is dit ook een kwaliteit? In de 14e en 15e minuut krijgt FVC een aantal kansen, schot gaat over en vrije trap gaat ook over. 20e minuut, voorzet en Stijn raakt als laatste, maar toch hoekschop, genomen door Max, Hielke kopt deze knoeperhard raak, 0-4. In de 28e minuut een doorbraak op links maar helaas zien we de vrijstaande Chanel over het hoofd en het schot wordt gekeerd door de keeper. Dan is het einde, 2 mindere wedstrijden toch gewonnen en geen doelpunten tegen, om maar eens positief te eindigen. Nu 2 weken vrij en 6 mei de laatste wedstrijd, nu 3e maar we kunnen nog 2e maar ook 4e worden.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top