logo Olde Veste
wedstrijdverslag OV Jo13-1-ONS BOSO Sneek dd. 25 maart 2017

wedstrijdverslag OV Jo13-1-ONS BOSO Sneek dd. 25 maart 2017

Nieuwsbericht

De jongens hebben het de hele week al over die spits van ONS, deze spookt een aantal jongens constant dor het hoofd. Ja, hij is groot, sterk en een ongeleid projectiel. Maar de regels zijn voor iedereen hetzelfde. Op basis van de uitwedstrijd hebben we wat recht te zetten. 4-0 verlies. Wedstrijd begint en we zetten ONS onder druk. Het loopt niet zo soepel als vorige week tegen Heerenveense Boys maar we zijn wel beter. We zijn al in de 6e minuut beland een 1-2 tussen Max en Aidan en Max die het strafschopgebied in dribbelt, daar wordt hij onderuit geduwd, penalty, geen discussie. Helaas denkt de scheidsrechter daar anders over en laat door spelen. Wel neemt de druk van Olde Veste toe. Een voorzet van Aidan gaat voorlangs en een actie en schot van Yvar Bruins wordt gestopt door de keeper. Pass van Yvar Lem op Aidan die tikt door naar Chanel, voorzet van Chanel op Yvar Lem, het schot van Yvar Lem wordt gepakt door de keeper. 24e minuut alweer, kans van ONS die door Damian onschadelijk wordt gemaakt en de bal gaat ineens naar Yvar Bruins, actie van Yvar Bruins op links, ook de keeper voorbij maar inzet wordt verwerkt tot hoekschop. Max neemt deze precies op het hoof van Yvar Lem die tegendraads in kopt, 1-0! Een meer dan terechte voorsprong. Direct daarna veroveren we de bal en Yvar Lem stuurt Chanel op rechts weg. Chanel legt terug op Stijn, Stijn schiet vanaf rand 16 maar keeper pakt de bal. ONS komt eruit maar Damian verkleint zijn doel en is eerder bij de bal echter spits loopt door en raakt Damian. Dan is het ook rust, gelukkig kan Damian door. In de pauze blijkt dat Igo nog teveel last heeft van zijn knie en niet kan spelen. In de 2e helft komt de beruchte spits in het veld. Hij steekt boven iedereen uit en is fysiek en verbaal behoorlijk aanwezig. De 1e actie is door op Damian die hij vol op de rug raakt. Toon is gezet. 35e minuut, hoekschop ONS die tegendraads wordt ingekopt, 1-1. We zijn de weg kwijt en lopen achteruit, gaan duels half in en juist dan wordt je vol geraakt. Wel krijgen we nog kansen maar ONS schuwt het fysieke niet en zoekt de grens op, en gaat er ook overheen. Zolang de scheidsrechter niet fluit moeten we ons wapenen maar dat is moeilijk voor een aantal vedergewichten van Olde Veste. In de 46e minuut een schot van ONS die er via de binnenkant paal uit vliegt maar in de rebound tekenen ze de 1-2 aan. 47e minuut combinatie van Stijn, Hielke, Yvar Lem en schot van Max die net over gaat. In de 50e minuut wordt de spits van ONS aangespeeld en komt los alleen op Damian af faalt hij niet en wordt het 1-3. Er komen over en weer nog wat kansjes maar het geloof is weg en ONS voelt dat ze de wedstrijd in de tas hebben. Combinatie van factoren waardoor we verliezen. Jammer. Door de winst van Bedum gaan ze ons voorbij en staan we 3e, volgende week naar de koploper, vv Heerenveen.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top