logo Olde Veste
wedstrijdverslag vv Heerenveen JO13-1-Olde Veste JO13-1 dd. 1 april 2017

wedstrijdverslag vv Heerenveen JO13-1-Olde Veste JO13-1 dd. 1 april 2017

Nieuwsbericht

Aan een gelijkspel heeft vv Heerenveen vandaag voldoende om kampioen te worden. Igo heeft niet getraind en doet vandaag niet mee. Goed getraind deze week. Jongens komen samen met Heerenveen gelijk het veld op en worden door de speaker omgeroepen. De wedstrijd begint en het begin is voor ons, Hielke stuurt Yvar Bruins weg op links, een voorzet en Yvar Lem kapt en schiet, helaas keeper red. Heerenveen komt eruit, voorzet van rechts, Damian pakt. Heerenveen geeft bal diep, Jordin grijpt in en verdedigd uit, aanvaller maakt overtreding op Jordin. Het spel golft op en neer waarbij Heerenveen fysiek sterker is en wij voetballend iets beter zijn. Pass van Max op Yvar Lem die weer zijn verdediger uitkapt, zijn schot wordt gered door de keeper. Dan in de 16e minuut gaat het mis, aanvallers zetten druk maar zijn te laat, deel verdediging loopt achteruit en deel vooruit waardoor Heerenveen als een mes door de boter snijd en de 1-0 op het bord zet. 2 minuten later is het weer raak, verdedigend staan we fout en grijpen niet in, vanaf rand 16 wordt de bal diagonaal in de linkerhoek geschoten. 2-0. Op dit moment draait het niet en Heerenveen krijgt kans op de 3-0 maar bal wordt over geschoten. In de 28e minuut weer een schot van Heerenveen maar Damian red op deze inzet. Vlak voor rust nog een aanval van Heerenveen, centrale middenvelder passeert op snelheid 2 spelers en niemand grijpt in, hij haalt verwoestend uit en zet de 3-0 op het bord. In een tijd van een kwartier gooit Heerenveen de wedstrijd op slot. Dan is het rust. We halen er een paar momenten uit. We vragen wat het team wil en die willen strijden tot het eind. 31e minuut gelijk aanval van ons, hoekschop door Max genomen, Heerenveen verdedigd uit en een messcherpe counter is het resultaat, Damian verkleint zijn doel en de paal brengt verder redding. Volgende kans is weer voor Heerenveen, aanval over rechts, bal gaat naar het midden het schot wordt gered door Damian. Nu een aanval over links van Heerenveen en weer red Damian. Nu is het onze beurt, we zetten Heerenveen onder druk, we veroveren de bal en Max krijgt kans om te schieten zijn schot wordt gesmoord en springt naar boven, Max is alert en kopt de bal over de verdediger en zet de 3-1 op het bord. Kans Heerenveen die door Damian gered wordt. Vrije trap op middenveld door Jordin, bal schiet door en Heerenveen probeert weg te werken maar we zetten ze onder druk wat resulteert in hoekschop voor Olde Veste. Shimon neemt hem van rechts indraaiend, Yvar Lem kopt de 3-2 op het bord. Hier krijgt Heerenveen een tikje van, helaas in de volgende aanval raken we de bal verkeerd waardoor Heerenveen de bal in een leeg doel kan schieten, 2-4. Kort daarna terugspeelbal op Damian die veel te kort is, Heerenveen zit ertussen en scoort de 5-2 met nog 12 minuten is daarmee de wedstrijd wel op slot. Over en weer komen nog wat kansjes maar echt gevaarlijk wordt het aan beide kanten niet meer. Wij krijgen nog een zwaar slot voor de 2e of 3e plek en vv Heerenveen is de terechte kampioen wat zij nu uitgebreid kunnen vieren. Volgende week thuis tegen Be Quick Dokkum.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top