logo Olde Veste
Nacompetitie WHC-Olde Veste

Nacompetitie WHC-Olde Veste

Nieuwsbericht

Afgelopen dinsdag was het zover, de eerste wedstrijd in de nacompetitie was een feit. Ingedeeld in poule 4, samen met Oranje-Nassau en WHC betekende dat we de eerste wedstrijd in Wezep moesten spelen. Gezien het feit dat het een avondwedstrijd werd had het team zich om 17:00 uur verzameld en hebben we gezamenlijk een bord spaghetti genuttigd. Met dank aan Frans Klozen die hiervoor de kantine geopend had. Nadat alle materialen, spelerspassen en een drankje voor de terugweg verzameld en in de Olde Veste Expres geladen was kon Joop Wicherson de bus starten en gingen we op weg naar Wezep.

In Wezep aangekomen werd het veld geïnspecteerd en hierna volgde de wedstrijdbespreking. In aanloop naar de wedstrijd bleek dat Yannick Kaluzi en Clint Kruisweg nog niet hersteld waren van de blessures die afgelopen week waren ontstaan. Hierdoor stond de volgende opstelling op het bord:

Doel:               Tom Holleboom

Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Pieter Oosterling

Middenveld:   Patrick de Vente, Mark Homme van der Veen, Sander Nijstad

Voorhoede:     Brian van der Zweerde, Wilco van Luik, Justin Torn

De wisselspelers: Stein de Wit, Jordy Blijham, Gerald Kloeten en Julian Zwoferink

Naast het feit dat het de eerste nacompetitiewedstrijd was, was het ook de eerste zomerdag van het jaar. Het voelde drukkend aan en de temperatuur was heerlijk voor de passieve kijkers van de wedstrijd. Voor de spelers betekende het dat het zweet al tijdens de warming-up loskwam en er dankbaar naar de waterflessen werd gegrepen.

Om 20:00 was het zover dat de goed leidende scheidsrechter de heer M. G. Paarhuis geassisteerd door de heren R.A. Hoffmann en C.R. Veen het eerste fluitsignaal kon laten klinken. Vanaf het begin ontstond er een open strijd waarin met veel strijd en passie de teams elkaar bestreden. Goed voetbal werd afgewisseld met slordigheden en hierdoor kwamen beide teams regelmatig voor het doel. Waar Tom Holleboom zijn doel kon schoonhouden, was het zijn collega Jasper Kuiper die in de 21ste min na een heerlijke krul bal in de bovenhoek door Brian van der Zweerde de bal uit het net moest vissen. Hiervoor was een goede kans van Sander Nijstad niet verzilverd. Met de 0-1 stand werd de rust ingegaan. In de thee en waterpauze werd de eerste helft besproken en het strijdplan voor de tweede helft gemaakt.

Direct nadat WHC had afgetrapt voor de tweede helft konden zij via de rechterkant opstomen en de voorzet werd door Jonathan van Marle verzilverd. De stand was hiermee gelijkgetrokken en de strijd voor de overwinning werd voortgezet. In de 50ste minuut wist Brian van der Zweerde door te dringen in de zestien meter, hij werd hier onreglementair gestuit en een elfmeter was een feit. Sjouke Pieter Oosterling wist de bal onberispelijk tegen het net te schieten, 1-2. Hierdoor was het weer aan WHC om de gashendel open te zetten en op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Olde Veste bracht twee verse krachten in het veld, voor Wilco van Luik kwam Gerald Kloeten binnen de lijnen, Mark Homme van der Veen werd vervangen door Jordy Blijham. Olde Veste wist de aanvalsgolven van WHC af te slaan en kon af en toe gevaarlijk uitbreken. In de 78ste minuut werden de inspanningen van WHC beloond en Jonathan van Marle wist zijn tweede van de avond te scoren, de 2-2 was hiermee een feit. Direct hierop werd de moegestreden Brian van der Zweerde ingewisseld voor Julian Zwoferink, de A-junior kon dus ook proeven aan de nacompetitie, en dat deed hij met verve.

Tot aan het laatste fluitsignaal probeerden beide ploegen nog de beslissing te forceren, maar er werd niet meer gescoord. Moegestreden en een enigszins teleurgesteld team omdat twee keer de voorsprong werd weggegeven werd de strafschopserie (voor het geval dat alle teams een gelijke stand en doelsaldo hebben) gestart, deze werd door WHC gewonnen (4-1).

Foto's door Jacob Westra

Resumerend betekend de uitslag dat we aanstaande dinsdag 23 mei om 20:00 onze tweede wedstrijd in Steenwijk tegen Oranje-Nassau moeten afwerken. Dus een week om ons hierop voor te bereiden en te herstellen van de krachtinspanning. WHC moet aanstaande zaterdag aan de bak tegen Oranje-Nassau en wij kunnen dus deze wedstrijd afwachten en weten wat er ons te doen staat aanstaande dinsdag.

21ste minuut    0-1       Brian van der Zweerde

46ste minuut    1-1       Jonathan van Marle

50ste minuut    1-2       Sjouke Pieter Oosterling

78ste minuut    2-2       Jonathan van Marle

Supporters en volgers @oldeveste, noteer dinsdag 23 mei in jullie agenda. Mocht na afloop blijken dat we poulewinnaar geworden zijn dan volgen op 27 en 3 juni nog de beslissingswedstrijden om de plek in de hoofdklasse. De loting heeft bepaald dat we met een thuiswedstrijd beginnen.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top