logo Olde Veste
Olde Veste 2 Kampioen Reserve Hoofdklasse A seizoen 2016-2017

Olde Veste 2 Kampioen Reserve Hoofdklasse A seizoen 2016-2017

Nieuwsbericht

Olde Veste 2 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de reserve hoofdklasse A. In Noordscheschut werd zeer overtuigend met 1-4 gewonnen. De doelpuntenmakers waren; de van een blessure herstelde Mark Homme van der Veen(2x), Gideon Vellinga met een wereldgoal vanaf 20 meter en de goed ingevallen Hussein Igiraneza.

Na een fenomenale eerste seizoenshelft waarin alles wat de mannen van Olde Veste 2 aanraakte in goud leek te veranderen werd de winterstop ingegaan met 11 verliespunten minder dan nummer 2 Harkemase Boys. Het leek een kwestie van tijd dat de mannen van Marco de Grip en Lars Pen kampioen zouden worden. Toch moesten er in de tweede seizoenshelft ook nog 14 wedstrijden worden gespeeld. De eerste wedstrijd na de winterstop werd er knap gewonnen bij ACV 2 met 2-4. Maar de drie wedstrijden daarop volgend werd er niet gewonnen, verlies bij de Weide en twee gelijke spelen tegen Staphorst en Meppel. Door dit dure puntverlies zag OV 2 de voorsprong krimpen tot 7 punten op de nieuwe nummer 2 Urk. Urk won na de winterstop zeven maal op rij en voerde de druk op door ook van Olde Veste 2 te winnen. Uiteindelijk naderde Urk de blauw gele trein tot op twee punten.
Ondanks een aantal mindere wedstrijden is het geloof er altijd gebleven gesteund door het feit dat er aan de Parallelweg geen wedstrijd werd verloren dit seizoen. Vorige week werd er met 2-1 gewonnen van Flevo Boys en vergaloppeerde Urk zich tegen Staphorst door met 3-3 gelijk te spelen. Dit betekende dat Olde Veste in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen uit bij Noordscheschut kampioen zou kunnen worden.


Noordscheschut 2 – Olde Veste 2
Geen gekke dingen doen en gewoon uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Dit was de boodschap voorafgaand aan de wedstrijd tegen Noordscheschut 2. Natuurlijk was de spanning voelbaar en waren de zenuwen aanwezig maar in het eerste kwartier van de wedstrijd was Olde Veste 2 heer en meester. Binnen enkele seconden had Olde Veste al op 0-1 kunnen komen maar de normaal zo makkelijk scorende Christiaan de Vries vergat de trekker over te halen. Na 10 minuten spelen was het dan toch raak. Mark Homme van der Veen kapte zijn tegenstander goed uit en haalde vervolgend doeltreffend uit, 0-1. Olde Veste leek gezien het spelbeeld en de stand op rozen te zitten. Noordscheschut zou Noordscheschut niet zijn als ze niet uit het niets zouden scoren. En ja hoor, de 1-1 werd na 20 minuten uit een corner binnen geknikt. Zo moest Olde Veste weer opnieuw beginnen. Het spel werd er niet beter op maar de kansen bleven komen. Julian, Mark Homme, Jacob en Rick verzuimde om Olde Veste alweer voor rust op voorsprong te zetten.

In de rust werd de geblesseerde Rick van Oudheusden vervangen door Hussein Igiraneza. Hussein had grootse plannen deze middag en liet dit dan ook direct zien. Hij was de gehele 2e helft ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander. Maar dan nu graag even uw aandacht voor een van de mooiste goals van het seizoen. We hadden al de wonderschone goal van Rick van Oudheusden uit bij Staphorst vanaf een metertje of 30 maar vandaag kwam daar de droge knal van Gideon Vellinga bij. In de 55e minuut kreeg Gideon op een metertje of 20 van het goal de bal voor zijn voeten. Hij bedacht zich geen moment en haalde snoeihard doeltreffend uit. De bal verdween uiteindelijk via de binnenkant van de paal in de verre kruising, 1-2. De ban was gebroken. Olde Veste combineerde er vrolijk op los en Noordscheschut liep achter de feiten aan. Over het gehele veld werden de duels gewonnen en met name Gerald Kloeten was heer en meester in de lucht en haalden daarmee het ‘lange halen vroeg thuis’ spelletje van Noordscheschut goed onderuit.

De 1-3 viel in de 65e minuut, Mark Homme ging vanaf een metertje of 30 solo op de doelman af en drukte uiteindelijk doeltreffend af. De wedstrijd was gespeeld, maar Olde Veste liet het er niet bij zitten. Waar Hussein in de 70e minuut nog een grote mogelijkheid op de 1-4 miste, faalde hij 5 minuten later niet toen hij oog in oog stond met de prima sluitpost van Noordscheschut 2.
De dik verdiende overwinning was een feit en daarbij het kampioenschap. Na de wedstrijd werd ook nog eens duidelijk dat Urk met 4-1 had verloren wat betekend dat Olde Veste 2 afgetekend kampioen is geworden met 7 punten voorsprong met nog één wedstrijd te gaan.

Het was het kampioenschap van het collectief. In totaal zijn er +/- 35 spelers gebruikt tijdens de competitiewedstrijden van Olde Veste 2. Maar de kern bleef altijd staan. Na de wedstrijd was er in de kleedkamer de indrukwekkende speech van trainer Marco de Grip. Hij benadrukte de teamspirit. Aan het begin van het seizoen belanden er een aantal jongens buiten de wedstrijdselectie, omdat er simpelweg geen 19 jongens konden spelen. Maar aan het eind van het seizoen hebben alle jongens veel speelminuten gemaakt en zo hun aandeel gehad in het kampioenschap. Er waren jongens die altijd trainden maar niet in de basis stonden, teleurgestelde jongens van OV 1, de jonge talenten vanuit de A1 en de spelers die worstelden met blessures. Zo had iedereen dit jaar zijn eigen verhaal en emoties. Maar de kracht van dit OV 2 was dat iedereen altijd wilde winnen en het teambelang boven het eigen belang verkoos. Naast deze teamspirit was er ook het fantastische voetbal. Voornamelijk in de eerste seizoenshelft werd menig tegenstander zoek gespeeld. Er werd gewonnen van eerste elftallen uitkomend in de 2e en 3e klasse. Dit laat alleen maar zien wat het niveau is van ons 2e elftal.

Het was ook het jaar van het overlijden van Jan Smook. Supporter, clubman, vrijwilliger maar bovenal de vader van OV 2 speler Tieme Smook. Tieme had maar een wens en dat was kampioen worden voor zijn vader. En zo geschiede.

 Dit kampioenschap dragen wij als team op aan Jan!

foto's van de KAMPIOENSwedstrijd

Deel dit bericht

share op facebook  
Top