logo Olde Veste
Olde Veste – Balk

Olde Veste – Balk

Nieuwsbericht

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Vooraf hadden beide ploegen nog een groot belang in een overwinning. Balk nog een kleine kans op de derde periodetitel en Olde Veste het behalen van de tweede plaats op de ranglijst, omdat dit betekende dat zij daarmee een plaats verdienen in de nacompetitie. Nadat de pupil van de week Luuk Drijfhout zijn doelpunt heeft gescoord wordt de wedstrijd onder leiding van de heer C. Mesbah geassisteerd door de heren R. Bruining en G. Meijer gestart.

Vanaf het begin gaat het gas erop bij Olde Veste om Balk onder druk te zetten. Dit resulteerde in de 13 min. in het eerste doelpunt van de middag door Mark Home van der Veen. In het verloop van de eerste helft bleef Olde Veste de boventoon voeren, met als resultaat de 18de min. de 2-0 door Justin Torn en de 3-0 door Sander Nijstad in de 32ste min. Johannes Altena wist in de 42ste min. wat terug te doen door de 3-1 te scoren, direct daarop wist het Olde Veste het verschil weer op drie doelpunten te brengen door een doelpunt van Patrick de Vente. Hiermee was de ruststand een feit en werd de pauze thee geserveerd.

Na de rust ging Olde Veste op jacht naar de 5-1, deze werd in de 48ste min. gescoord door Sander Nijstad. Dit was tevens het laatste doelpunt van de dag, ondanks dat er door Balk en Olde Veste nog enkele kansen waren.

Met het resultaat behaalde Olde Veste de gedeelde tweede plaats met Drachster Boys in de competitie met 53 wedstrijdpunten, het doelsaldo van 77 voor en 31 tegen betekent dat we een periodetitel van HZVV overnemen en we geplaatst zijn voor de nacompetitie.

Samen met PKC en Buitenpost is Olde Veste vertegenwoordigt in de nacompetitie.

Hoe nu verder: de nacompetitie bestaat uit een voorronde met een poule van drie verenigingen. Olde Veste heeft zich geplaatst voor poule 4, samen met WHC, uit de eerste klasse D en Oranje Nassau uit de Hoofdklasse B. Hierna een overzicht van de wedstrijden:

Dinsdag 16 mei:         WHC – Olde Veste (1)

Zaterdag 20 mei:       verliezer 1- Oranje Nassau

Dinsdag 23 mei          winnaar 1- Oranje Nassau

De winnaar van deze poule speelt een beslissingswedstrijd (uit en thuiswedstrijd) voor een plaatst in de Hoofdklasse B

Dus Olde Veste voetbalt zijn eerste wedstrijd van de nacompetitie dinsdag 16 mei in Wezep tegen WHC, de aanvang is 20:00 uur. Supporters, we hopen weer op jullie ondersteuning te rekenen.

Wedstrijdfoto's van Jacob Westra

Foto's PUPIL  van de week :  Luuk Drijfhout (JO11-4)

Doel:               Tom Holleboom

Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Pieter Oosterling

Middenveld:   Patrick de Vente, Mark Homme van der Veen (46’ Jordy Blijham).Sander Nijstad

Voorhoede:     Clint Kruisweg (9’ Brian van der Zweerde), Yannick Kaluzi (56’ Wilco van Luik), Justin Torn

13’ min.          1-0       Mark Homme van der Veen

18’ min.          2-0       Justin Torn

32’ min.          3-0       Sander Nijstad

42’ min.          3-1       Johannes Altena

43’ min           4-1       Patrick de Vente

48’ min           5-1       Sander Nijstad
 

Na afloop van de wedstrijd werden van de volgende spelers afscheid genomen Wouter vd Vegt, Wilco v Luik, Gerwin Spithoff, Sander Nijstad, Brian vd Zweerde, Yannick Kaluzi, Sjouke Pieter Oosterling, Clint Kruisweg en Marne Bakker. Ze kregen een bloementje van Dirk Gerrits en Folkwin Holtrop namens het bestuur.

Foto's van Jacob Westra

Deel dit bericht

share op facebook  
Top