logo Olde Veste
Olde Veste – BCV

Olde Veste – BCV

Nieuwsbericht

Nadat de verloren ½ finalebekerwedstrijd nog in de hoofden en benen van verschillende spelers zaten, was het afgelopen zaterdag weer terug in de realiteit om de competitiestrijd aan te gaan met BCV. De eerste van de laatste drie competitiewedstrijden tegen BCV, Buitenpost en Balk met als doelstelling de derde periodetitel en de tweede plaats in de ranglijst.

De wedstrijd die onder leiding van de heer R.M. Berends en zijn assistenten de heren T. Balta en M. Danhof stond, werd gestart nadat de pupil van de week Teun Doktor (JO11-3) de eerste keer het net had getroffen achter doelman Jorrit van der Meulen.

De start van de wedstrijd was rommelig, de scherpte ontbrak bij onze mannen. Desondanks kwamen er aan beide kanten een aantal kansen die door zowel Olde Veste als BCV niet werden verzilverd. In de 39ste minuut werd de ban gebroken door Brian van der Zweerde, hij wist de bal vanaf punt zestien meter over de muur in het doel te werken, hiermee werd de stand 1-0 in het voordeel van Olde Veste. Tevens was dit de stand waarmee we aan de thee gingen. Tijdens deze pauze werden de afspraken voor de tweede helft gemaakt, tevens werd Justin Torn ingebracht voor Jordy Blijham.

Direct werd de druk op BCV opgevoerd, Yannick Kaluzi wist de eerste kans in de tweede helft niet te benutten. Maar in de 48ste minuut wist Brian van der Zweerde zijn tweede te scoren, om daarna in de 56ste minuut met zijn derde de wedstrijd in het slot te gooien, 3-0. Het verzet was gebroken en Olde Veste ging op jacht naar een hogere score. In de 67ste min lukte het Clint Kruisweg de bal in het doel te krullen, 4-0. Hierna werden twee frisse krachten ingebracht, Wilco van Luik in de 67ste min voor Sander Nijstad en in de 72ste min nam Christiaan de Vries de plaats in van Sjouke Pieter Oosterling. Yannick Kaluzi wist in de 78ste minuut de 5-0 te scoren. Hierna wist BCV nog enkele malen gevaarlijk in de zestien van Olde Veste te komen, in de 85ste min werd hun inzet beloond en Paul Westra wist de 5-1 te scoren. Hiermee was de eindstand nog niet bereikt, want in de 90ste min wist Clint Kruisweg met een prachtige volley de 6-1 aan te tekenen.

Door de zege werden er weer drie punten aan het totaal toegevoegd, de mijlpaal van 50 punten behaald in de eerste klasse is hiermee een feit geworden.


                  
 

Voor BCV was de nederlaag helaas de definitieve degradatie naar de tweede klasse. We wensen het trainersduo Bouma en BCV meer succes toe volgend jaar, dan dat ze dit jaar hadden.

Na een klein feestje na afloop staat zaterdag de wedstrijd tegen Buitenpost op het programma. Buitenpost dat momenteel bezig is aan een zeer goede reeks en afgelopen woensdag net als wij gesneuveld is in de 1/2 finale van de bekerstrijd, is tevens koploper in de derde periode. Waar zij naar 7 wedstrijden 18 punten behaald hebben, wisten wij er 17 te behalen. Dus we kunnen zaterdag zeker spreken van een topwedstrijd in de Eerste Klasse E. De wedstrijd op sportpark De Swadde zal om 14:30 starten. Supporters van Olde Veste grijp zaterdag uw kans en kom het vlaggenschip ondersteunen op het complex van Buitenpost.

Foto's van de Pupil van de week : Teun Dokter van JO11-3

Wedstrijdfoto's van Jacob Westra.

Voor de thuisblijvers, via twitter @oldeveste houden we u uiteraard ook op de hoogte.

Doel:               Tom Holleboom

Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Piet Oosterling (72’ Christiaan de Vries)

Middenveld:   Sander Nijstad (67, Wilco van Luik), Jordy Blijham (46’ Justin Torn) Patrick de Vente

Voorhoede:     Clint Kruisweg, Yannick Kaluzi, Brian van der Zweerde

39ste min         1-0       Brian van der Zweerde

48ste min         2-0       Brian van der Zweerde

56ste min         3-0       Brian van der Zweerde

67ste min.        4-0       Clint Kruisweg

78ste min         5-0       Yannick Kaluzi

85ste min         5-1       Paul Westra

90ste min         6-1       Clint Kruisweg

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top