logo Olde Veste
De beloften van Olde Veste sluiten een fantastisch seizoen af

De beloften van Olde Veste sluiten een fantastisch seizoen af

Nieuwsbericht

Gisteren stond voor Olde Veste 2 de tweede wedstrijd op het programma van de halve finale voor het Nederlands kampioenschap voor reserveteams.


In de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen Jong HFC hadden de beloften van Olde Veste in Haarlem in een zeer aantrekkelijk duel met 2-0 verloren. In deze wedstrijd lieten de Olde Veste spelers al zien waartoe zij in staat zijn en konden goed meespelen op het hoogste amateurniveau.

Gisteren moest er dus door het team van Marco de Grip en Lars Pen gewonnen worden om een plekje in de finale te bemachtigen.

De spelers van Olde Veste begonnen goed en zeer fel aan de wedstrijd en het initiatief lag in het eerste halfuur bij Olde Veste. Jong HFC was zoekende om het goede spel van Olde Veste te ontregelen en om het initiatief weer naar zich toe te trekken. In deze fase, waarin Olde Veste dominant speelde, had niemand van de vele aanwezige toeschouwers er raar van opgekeken als Olde Veste met 3-0 had voorgestaan. Het geluk was deze middag helaas niet aan Olde Veste zijde en ook de uitstekende keeper van HFC stond of lag met miraculeuze reddingen steeds in de weg.

Jong HFC, een uitstekend team en met zeer goede spelers, nam uiteindelijk toch de leiding door een snel genomen vrije trap waarbij de sterke verdedigers van Olde Veste net te laat kwamen om een doelpunt te voorkomen. In de laatste minuut voor de pauze was de 2-0 een feit, HFC profiteerde van een klutsbal. Op dit topamateurniveau worden wedstrijden beslist op details en HFC heeft hiervoor de kwaliteiten.

Hiermee werd de 2e helft een formaliteit waarbij de sterk spelende spits Rick van Oudheusden nog wel een penalty snoeihard tegen de lat schoot. Uiteindelijk is jong HFC de terechte winnaar van deze tweeluik en Olde Veste wenst het team en begeleiding veel succes in de finale.

Na een goed voetbalseizoen zit het er eindelijk op. De beloften zijn overtuigend kampioen geworden van de Reserve Hoofdklasse, zijn geëindigd bij de laatste 4 voetbalteams van Nederland, hebben de laatste 8 bereikt in de beker en mogen aankomend seizoen meedoen in de beker voor standaardteams.

Het team en begeleiding hebben hiermee geschiedenis geschreven en kunnen terugkijken op een fantastisch voetbalseizoen.

Olde Veste staat door deze prestaties weer verder op de kaart en met de behaalde knappe resultaten zou een nominatie van Sportploeg van het Jaar op zijn minst op zijn plaats zijn.

Op 24 juni a.s. is er nog een afsluitend teamuitje en daarna kunnen de spelers gaan genieten van hun welverdiende vakantie.


Beelden (foto's én video) van deze wedstrijd kunt u zien via onderstaande links:


Videobeelden gemaakt door de vertrouwde cameraman van Olde Veste, Bertus de Boer.

Neem gerust een kijkje op zijn site : http://videodeboer.nl/.
Wie weet wat hij nog voor u kan betekenen.


 

Klik H I E R voor de foto's van één van onze OV-fotografen.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top