logo Olde Veste
Dames d’ Olde Veste ’54 ronde verder in bekertoernooi

Dames d’ Olde Veste ’54 ronde verder in bekertoernooi

Nieuwsbericht

Rosanna Kamsteeg maakt droomdebuut

Eigenlijk zou Olde Veste op zaterdag 9 september in Oosterwolde bij J.V. Oostenburg een bekerwedstrijd spelen. De wedstrijd wordt afgelast vanwege het onbespeelbare veld. Bij Olde Veste kan ’s middags wel gespeeld worden. De dames beginnen wat slordig aan de bekerwedstrijd. Ze gaan nog niet vol in de duels en spelen de bal vaak naar achteren. Debutante Rosanna Kamsteeg neemt dan het elftal bij de hand door net dat stapje extra wel te zetten. De keepster van de Friezinnen kan de bal niet goed wegwerken en Rosanna verschalkt haar met een boogbal. Hoewel de thuisploeg nu beter gaat spelen, duurt het toch nog tot de 31e minuut dat ze haar voorsprong kan uitbreiden. Dit keer verzorgt Rosanna de voorzet, die door Samantha Grasmeijer wordt verzilverd: 2-0. De weerstand van de tegenstander is vanaf dat moment gebroken. In het resterende kwartier van de eerste helft kan Olde Veste vrij eenvoudig uitlopen tot 5-0. Veerle Ulrich, Michelle Boekweg en opnieuw Rosanna zijn de doelpuntenmakers. Een flinke plensbui kan hen daar niet van weerhouden.

Maatje te groot In de tweede helft gaat Olde Veste op dezelfde voet verder als in de eerste helft. De doelpunten volgen elkaar weer vlot op. Ricky Esselink scoort in de 50e en 60e minuut. Een minuutje later is het alweer raak na een schot van uitblinker Rosanna. Oostenbrug maakt daarna ook nog een doelpunt. Een gelukje voor Olde Veste is dat Oostenburg een eigen goal scoort. De 10-0 komt van de voet van invalster Jeanne Duinkerken. Oostenburg komt er verder niet meer aan te pas. Olde Veste is overduidelijk een maatje te groot voor de Friese derdeklasser.

Ronde verder Met deze overwinning bereikt Olde Veste de volgende ronde van het bekertoernooi. De laatste wedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis komt te vervallen omdat het team zich heeft teruggetrokken. Voor de blauw-gelen blijkt deze oefenwedstrijd achteraf een lekker oefenpotje. Eva Marijke Moritz die de vaste keepster Renée Onderweegs vervangt, verdient een compliment. Ze hoeft niet veel te doen, maar de schoten die op haar afgevuurd worden, houdt ze netjes tegen. De kleine, fel spelende Rosanna maakt een droomdebuut. De speelster die sinds kort in Steenwijk woont en daarvoor bij eersteklasser Saestum in Zeist speelde, scoort drie keer en levert bovendien een paar assists af.

Opstelling: Eva Marijke Moritz, Kelly Pen, Michelle Boekweg, Krista Koster (61e min. Laura Veltman), Nienke Peereboom, Ricky Esselink, Josine Meinen, Kim Haverdil, Samantha Grasmeijer (61e min. Jeanne Duinkerken), Veerle Ulrich en Rosanna Kamsteeg.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top