logo Olde Veste
Vrouwen d’ Olde Veste ’54 winnen eerste competitiewedstrijd

Vrouwen d’ Olde Veste ’54 winnen eerste competitiewedstrijd

Nieuwsbericht

 Zaterdag 23 september treedt d’ Olde Veste ’54 Vrouwen 1 in haar eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse aan tegen FC Wolvega Vrouwen 1. De thuisploeg begint met het voordeeltje dat haar tegenstander maar tien speelsters kan opstellen. Dat buit ze meteen uit, door al in de eerste minuut te scoren. De keepster van Wolvega verwerkt een schot van Ricky Esselink niet goed en Rosana Kamsteeg profiteert door de terugkaatsende bal hoog in de goal te schieten. Olde Veste blijft daarna volop aanvallen. Het team heeft veel balbezit en combineert goed. Pas in de 22e minuut is Wolvega twee keer gevaarlijk voor de goal van Renée Onderweegs. Beide keren redt ze fraai. Drie minuten later brengt Josine Meinen de score op 2-0. Na een mooie aanval over links scoort Veerle Ulrich in de 32e minuut. Rosana brengt de ruststand zes minuten later op 4-0.

Rentree Leonie de Weert In de tweede helft krijgen Josine en Eva Marijke Moritz meteen grote kansen. Daarna dringt Olde Veste niet meer zoveel aan. Wolvega, dat na het uitvallen van een speelster, nog maar met negen vrouwen speelt, beperkt zich tot verdedigen. In de 59e minuut maakt aanvalster Leonie de Weert haar rentree na een zware blessure in mei. In de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen brak ze haar beide polsen. Josine scoort nog wel de 5-0 in de 73e minuut, maar daarna stokt de aanvalsdrift van Olde Veste. Het tempo van de thuisploeg is laag en er wordt onnauwkeurig overgespeeld. De Friezinnen blijven met z’n allen voor de goal hangen en komen er niet meer uit. Scheidsrechter Jan Horst fluit ondanks de blessures na exact 90 minuten af.

Koploper Met de ruime zege staat Olde Veste meteen na de eerste competitiewedstrijd bovenaan. Daarvoor verdienen de vrouwen zeker een compliment. Toch doet de koploper zichzelf te kort met de ‘slechts’ 5-0 winst. Tegen acht veldspeelsters had het veel verder uit kunnen lopen op naaste belager Genemuiden Vrouwen 1, die vandaag met 4-0 won.

Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Boekweg, Eva Marijke Moritz, Nienke Peereboom, Krista Koster, Kim Haverdil, Ricky Esselink, Veerle Ulrich, Josine Meinen, Samantha Grasmeijer en Rosana Kamsteeg (59e min.: Leonie de Weert).

Deel dit bericht

share op facebook  
Top