logo Olde Veste
Start 6 tegen 6 bij F-pupillen (JO-9)

Start 6 tegen 6 bij F-pupillen (JO-9)

Nieuwsbericht

Beste sportvrienden,

Vanaf zaterdag 2 september hebben de F pupillen, J-09 in de nieuwe benaming, hun wedstrijden gespeeld op een kleiner speelveld. Van een halfveld naar 30 bij 42,5 meter.
Het aantal spelers in het veld is met 1 verminderd, voorheen 7, nu 6.

Bij Olde Veste hebben we voor de organisatie van deze wedstrijden gekozen dat 1 persoon de leiding heeft bij het uitzetten van de 4 velden en ondersteund wordt door een wisselende leider van een van de 8 F teams. Dit verloopt prima. Johan Veldhuis heeft de leiding hierover.
Daarnaast krijgt hij assistentie van 3 stagelopers van Landstede en Deltion nl.:  Ot Verbeet, Dennis vd Bult en Floris Vogels. Deze 3 jongens zijn bij de wedstrijden de spelleider op een van de 4 veldjes.

Spelers, maar ook ouders/ begeleiders en spelleiders moesten wennen aan deze nieuwe spelvorm.  Er werd vreemd tegen aangekeken. Wat mag wel, wat mag niet meer. Een gewenningsperiode voor iedereen. Fouten maken mag en daar leren we weer van met elkaar.

Wat echter opvalt is dat kinderen al snel in de gaten hebben dat ze veel meer aan de bal komen, meer lopen dan voorheen. En ook meer scoren met elkaar. Kortom: meer plezier.

De uitslagen worden doorgestuurd aan de KNVB maar zijn niet meer zichtbaar in de vorm van een ranglijst. Die houdt de KNVB zelf bij voor zicht op grote uitslagen, eventuele aanpassingen in competities.  En na afloop voor de herindeling tbv. de voorjaarscompetitie.
Op de Olde Veste site kun je alleen de uitslagen zien van de gespeelde wedstrijden.

De KNVB gaat de komende weken een aantal avonden beleggen waar Jessica de Jonge, leeftijd coördinator J-09 en ik heen gaan. Als daar bijzonderheden uitkomen is het onze bedoeling dat we een avond voor ouders beleggen en voor leiders/ trainers.

Voor het vervoer van de materialen op de wedstrijddag hebben we onderstaande kar aangeschaft.  Aan Johan Veldhuis de eer dat hij dit voor elkaar heeft gemaakt.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top