logo Olde Veste
En weer wint d’ Olde Veste ’54 VR1 met 0-5

En weer wint d’ Olde Veste ’54 VR1 met 0-5

Nieuwsbericht

 De tegenstander van Olde Veste VR1 is op zaterdag 30 september HZVV. De vrouwen uit Steenwijk gaan op bezoek bij HZVV VR1 in Hoogeveen. Hoewel de Drentsen flink weerstand bieden, wint Olde Veste opnieuw met vijf doelpunten verschil.

Eerste helft Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich door balverlies over en weer. Er zit weinig lijn in het spel van Olde Veste. Kansen zijn er niet in de beginfase. Michelle Boekweg krijgt in de 20e minuut een gele kaart voor een overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van HZVV belandt in de muur. Keepster Renée Onderweegs komt goed uit bij een opstormende aanvalster. Even later opent Olde Veste de score. Veerle Ulrich speelt de bal vrij en levert hem af bij Josine Meinen: 0-1. Langzamerhand krijgt Olde Veste iets meer grip op de wedstrijd. Ze weet HZVV goed af te stoppen. De uitploeg krijgt nog wel twee kansen, waarvan de tweede erin gaat. Ricky Esselink mag een vrije trap nemen na een overtreding op Kim Haverdil. Bijna vanaf de cornervlag schiet Ricky de bal voor de goal. Veerle staat op de goede plaats en kan eenvoudig binnenkoppen. Met deze 0-2 stand gaan de dames rusten.

0-5 Na de rust duikt HZVV een paar keer gevaarlijk op voor de goal van Renée. Olde Veste blijft rustig uitverdedigen en krijgt al gauw zelf kansen. Na een klein kwartier lost invaller Leonie de Weert een knap afstandsschot, die op de paal belandt. Rosana Kamsteeg werkt de bal vervolgens in het doel en maakt zo de 0-3. Hierna volgt een fase met veel overtredingen. De scheidsrechter fluit veel verdedigende acties van Olde Veste niet altijd terecht af. Twintig minuten voor tijd maakt verdedigster Krista Koster de 0-4 uit een rebound. De keepster van HZVV weet een schot van Rosana niet goed weg te werken. Kort daarvoor schoot Krista ook al op de lat. Renée, die een goede wedstrijd speelt, redt opnieuw een paar keer fraai. Zij levert ook de assist voor het vijfde en laatste doelpunt. Josine pikt haar uittrap op en speelt de bal tussen de benen van de keepster door het doel in.

Effectief De tegenstander was zaterdag zeker niet slecht, maar Olde Veste was veel effectiever in haar aanvalsacties. De verdediging stond goed en gaf weinig weg. Olde Veste heeft nu na twee competitiewedstrijd een prachtig doelsaldo van 10 voor en 0 tegen. Toch bezorgt haar dat nog niet de koppositie. Berkum heeft ook twee wedstrijden gewonnen, maar maakte één doelpunt meer. De volgende wedstrijd, op zaterdag 7 oktober om 15.00 uur, spelen beide teams tegen elkaar.

Opstelling: Renée Onderweegs, Nienke Peereboom, Eva Marijke Moritz (80e min.: Laura Veltman), Michelle Boekweg, Krista Koster, Veerle Ulrich, Kim Haverdil, Ricky Esselink (82e min.: Jeanne Duinkerken), Samantha Grasmeijer (53e min.: Leonie de Weert), Josine Meinen en Rosana Kamsteeg.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top