logo Olde Veste
Olde Veste VR1 wint uitwedstrijd van Bergentheim VR1

Olde Veste VR1 wint uitwedstrijd van Bergentheim VR1

Nieuwsbericht

 Na het verlies vorige week tegen koploper Berkum VR1, wacht op deze zonnige nazomerdag het treffen tegen V.V. Bergentheim VR1. Trainer Jan Mulder kiest voor de elf speelsters die de laatste wedstrijden steeds in de basis staan. Leonie de Weert en Helen Gorter beginnen op de bank.

Gezapig begin Hoewel de dames uit Bergentheim niet hoog geklasseerd staan, beginnen ze gedreven aan de wedstrijd. Fel afjagend, steeds doorlopend op elke bal, proberen ze het spel van Olde Veste te ontregelen. Olde Veste daarentegen komt gezapig, zelfs sloom ogend, uit de startblokken. In de 9e minuut is het toch verrassend Olde Veste dat scoort. Een prachtig geplaatst afstandsschot van Michelle Boekweg belandt in de rechter bovenhoek. Hierna probeert Olde Veste te controleren en door combinatiespel het heft in handen te nemen, maar helaas is het baltempo te laag en dit resulteert in rommelig, traag en door veelvuldig balverlies ontsierd spel. Desondanks zijn het in de 27e minuut toch weer verrassend de blauw-gelen die de 0-2 kunnen scoren. Na goed werk van Rosana Kamsteeg kan de geheel vrijstaande Josine Meinen na een fout van de keepster van Bergentheim eenvoudig de bal in de goal tikken. Met deze stand gaan de dames rusten.

Wake up call De tweede helft begint waar de eerste helft is geëindigd. Olde Veste probeert het spel en balbezit te consolideren, Bergentheim zet druk en wil de bal veroveren. De vrouwen van Bergentheim ogen fitter en zetten meer druk waardoor er een fase ontstaat van onrustig en slordig voetbal. Omdat de vrouwen van Bergentheim niet opgeven, ontstaat er in de 59e minuut een grote kans voor de thuisclub. Olde Veste werkt achterin niet goed weg en daardoor komt de 1-3 op het scorebord te staan. Geheel onnodig, maar het blijkt de wake up call te zijn die de dames blijkbaar nodig hebben. In de 68e scoort Rosana na een goede pass van Nienke Peereboom de 1-3. Vier minuten later valt zelfs de 1-4 nadat invalster Leonie de Weert door een prachtig afstandsschot de onderkant van de lat raakt en de terugstuiterende bal door Veerle Ulrich attent wordt ingekopt. Ondertussen heeft de van een langdurige blessure terugkomende Helen Gorter de plaats ingenomen van Eva Marijke Moritz en speelt Olde Veste zonder problemen de wedstrijd uit. Het laatste kwartier is de uitploeg de bovenliggende partij. De moegestreden Bergentheimse vrouwen komen er niet meer aan te pas. Eind goed, al goed voor Olde Veste.

Opstelling:

Renée Onderweegs, Eva Marijke Moritz (Helen Gorter), Nienke Peereboom, Michelle Boekweg, Krista Koster, Kim Haverdill, Ricky Esselink, Veerle Ulrich, Rosana Kamsteeg, Josine Meinen en Samantha Grasmeijer (Leonie de Weert)

Deel dit bericht

share op facebook  
Top