logo Olde Veste
Vrouwen 1 Olde Veste verslaat naaste concurrent Genemuiden

Vrouwen 1 Olde Veste verslaat naaste concurrent Genemuiden

Nieuwsbericht


Op de eerste gure herfstdag ontvangen de vrouwen van d’ Olde Veste ’54 naaste concurrent SC Genemuiden. Trainer Jan Mulder is er op gebrand de winst binnen te halen. Voordat hij naar Olde Veste kwam, was hij immers trainer van de vrouwen uit Genemuiden. In het eerste half uur is Genemuiden de bovenliggende partij. Later zijn de teams beter aan elkaar gewaagd. Het lukt de speelsters goed om elkaars spel te ontregelen. Veel lijn zit er daarom niet in het spel. Genemuiden duikt een paar keer gevaarlijk op voor de goal van Renée Onderweegs. Ook Olde Veste krijgt een paar kansen. Veerle Ulrich is nog wel het dichtst bij een doelpunt. Na een mooie passeerbeweging is ze net niet trefzeker. Zeven minuten later gaat de bal er via haar voet wel in. Josine Meinen vuurt een schot af op de Genemuidense keepster, die de bal niet goed verwerkt. Veerle kan zo uit de rebound scoren: 1-0.

Initiatief
De tweede helft begint Olde Veste goed. Michelle Boekweg mag een vrije trap nemen. Rosana Kamsteeg loopt goed door en kan de 2-0 binnentikken in de 47e minuut. Olde Veste krijgt langzamerhand meer grip op het spel en trekt het initiatief naar zich toe. Genemuiden komt er niet meer vaak door. De uitploeg incasseert zelfs in de 69e minuut een gele kaart als een speelster de doorgebroken Rosana onderuit haalt. De keepster pakt de goed geplaatste vrije trap van Michelle dit keer wel klemvast. Olde Veste blijft aanvallen, wat in de 77e minuut resulteert in de 3-0. Deze aanval begint bij de snelle en onvermoeibare Rosana, die vanaf de linkerkant oprukt naar voren. Haar schot komt op de lat, maar via Josine en Eva Marijke Moritz komt de bal bij Leonie de Weert. De middenvelder schiet vanaf afstand fraai binnen en bepaalt de eindstad op 3-0. Genemuiden probeert het in het laatste kwartier nog wel, maar haar aanvallen missen overtuiging.

Goede zaken
Olde Veste weet tegen Genemuiden goed te storen en verdedigt stug. Heel veel kansen krijgt het team niet, maar de verdediging staat goed en ze is wel effectief. Met de 3-0 op Genemuiden doet Olde Veste goede zaken. Ze komt daarmee op de tweede plaats in de ranglijst van de competitie. Genemuiden zakt naar de zesde plaats.

Opstelling: Ren
ée Onderweegs, Nienke Peereboom, Michelle Boekweg (85e min.: Jeanne Duinkerken), Krista Koster, Kim Haverdil (40e min.: Helen Gorter), Eva Marijke Moritz, Ricky Esselink, Josine Meinen, Leonie de Weert, Rosana Kamsteeg en Veerle Ulrich.

Foto's gemaakt door Jacob Westra

Deel dit bericht

share op facebook  
Top