logo Olde Veste
Zaterdag 8 oktober 2017 LSC 1890 JO13-1-Olde Veste JO13-1

Zaterdag 8 oktober 2017 LSC 1890 JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag richting Sneek, naar Lycurgus Sparta Combinatie. Wat een historie als je het terrein op komt lopen. De kleedkamers lijken inderdaad nog uit 2 eeuwen geleden te komen. Maar afgesloten ruimte, banken en redelijke nette douches dus we klagen niet.

Om 10.30 uur begint de wedstrijd onder natte omstandigheden. De 2e minuut een counter van Olde Veste, een steekpass van Alwin op Aidan die voorzet op Chanel die de bal in 1 keer op de pantoffel neemt, maar de bal zwaait af. We hebben de bal snel terug, voorzet van Chanel en Aidan legt terug op Max die hard uithaalt, helaas naast. Het lijkt zo of het begin voor ons is echter zijn we bijna overal een stap te laat, hanteren de lange bal en komt LSC er gevaarlijk uit. In de 6e minuut alweer, duel in het strafschopgebied, trainers van LSC schreeuwen om een penalty maar de scheidsrechter geeft hem niet, hier komen we goed weg, was een twijfelgeval maar thuis krijg je hem dan wel vaak. 8e minuut we verdedigen slecht uit en LSC schiet uit de 2e lijn, de bal heeft een raar effect en stuitert ook nog vlak voor Damian, via Damian gaat hij erin, 1-0 achter. Rug rechten en doorgaan. We laten bij vlagen leuk voetbal zien, maar grotendeels zijn we te laat, gaan de duels niet aan en hanteren we teveel de lange bal. Cross pass van Chanel op Aidan, helaas voorzet komt niet aan. We zijn alweer halverwege de 1e helft. Aidan krijgt de bal en maakt een actie op de achterlijn, hij speelt een man uit en geeft een pass op Alwin die op overschiet. De volgende aanval wordt door LSC onklaar gemaakt maar ze schakelen gelijk om en krijgen een messcherpe counter om de oren, we zijn overal te laat en niemand die ingrijpt, de zeer snelle linkerspits gaat alleen op Damian af en rond beheerst af, 2-0. Overtreding op Max, vrije trap op 20 meter, overstap van Max en Chanel raakt hem goed, via keeper gaat de bal over de zijlijn. De ingooi resulteert in hoekschop. Hoekschop van Aidan, hij neemt hem laag en bal wordt weggewerkt. Dennis brengt Willem en Rob in voor Chanel en Alwin. We krijgen nog wat kansen maar uiteindelijk gaan we met 2-0 rusten. 1 verdwaald schot, 1 counter en geen uitgespeelde kansen voor LSC, wij 3 uitgespeelde kansen maar geen goals. In de rust zelfde discussie als altijd, wijzen naar anderen maar weinig zelfreflectie. Als leiding hebben wij vertrouwen in dit team, hebben zij vertrouwen en geloven ze in elkaar? Dennis geeft aan dat als ze als team gaan spelen met inzet en mentaliteit we hier gewoon kunnen winnen! Als dat gebeurt trakteert hij weer. Stijn geeft aan niet verder te kunnen.

De 2e helft begint. Wat een verschil met de 1e helft. We spelen achterin 1 op 1. We spelen met veel druk naar voren en winnen onze duels, er is veel beweging voorin, we komen vrij. 31e minuut, pass van Maik op Aidan die voorzet, Chanel raakt de goed uitkomende keeper. 33e minuut krijgt Chanel de bal, helaas schiet ze voorlangs. 34e minuut. Willem krijgt de bal op links en geeft de bal beheerst mee aan Chanel. Chanel komt vanaf links de keeper komt uit en verkleint zijn doel en de verdediger sluit de pass naar rechts af. Chanel schuift de bal beheerst met links langs de keeper, 2-1. Vanaf de aftrap een hoekschop voor LSC. Vanuit de hoekschop een kans maar die gaat naast. Aanval van Olde Veste, Jordi op Aidan die terugkaatst op Rob en weer op Aidan, voorzet is te scherp en de keeper pakt, ondanks achterstand staan we veel beter te spelen dan de 1e helft. Ook LSC krijgt kansen maar we verdedigen met man en macht, gelukkig wordt er veerkracht en mentaliteit getoond door ons team. 40e minuut, een voorzet van Aidan en Chanel die hem in 1 keer op de pantoffel neemt, helaas gaat deze naast. Maar de 2e van Olde Veste hangt wel in de lucht! 42e minuut, Chanel laat zich zakken uit de spits en krijgt de bal, ze draait weg van haar tegenstander en legt de bal klaar voor een schot, vanaf 25 meter hoek penaltygebied, wat een uithaal, over de keeper heen in de verre hoek, pfffff wat een goal! En de 2-2, op basis van 2e helft een meer dan terechte gelijkmaker. Oliver, Jordi en Reinout spelen achterin 1 op 1 en daar waar gaat valt grijpt Oliver in. Maik buffelt op het middenveld en blijft rustig aan de bal, Max is overal, Rob wint al zijn duels  en Jort, die rustig aan de bal blijft en zijn duels wint. Willem met zijn steekpasses, Aidan met zijn acties en voorzetten en Chanel aanspeelbaar en de doelpunten, Alwin valt in voor Aidan en is constant aanspeelbaar en geeft goede voorzetten, en Stijn die vanaf de kant zijn team aanmoedigt. 44e minuut, steekpass van Oliver op Jort die de bal net kan binnenhouden en er een hoekschop uit sleept. Hoekschop van Aidan, bal wordt door lSC weggewerkt. Max op Aidan, voorzet en Jort als kleinste man van het veld kan vrij koppen, net over. 47e minuut, keeper LSC trapt uit, Max kopt de bal naar Jort die doorkopt naar Chanel in de loop, en weer een pegel van Chanel. Helaas naast. 51e minuut, Willem wint een duel aan de zijkant en geeft pass op Chanel, die kapt zich vrij en haalt uit, deze suist net over. 55e minuut hoekschop van LSC, die maken we onschadelijk, bal gaat naar Max die een diepe pass op Chanel geeft, die los is en alleen op de keeper afgaat, Chanel blijft koel en rond beheerst af, 2-3! Een hattrick voor Chanel en zeker op basis van de 2e helft geheel terecht. Wat een vechtlust en mentaliteit. In de 57e minuut pass van Rob op Alwin die een goede voorzet op Chanel geeft, helaas schot gaat voorlangs. In de 58e minuut nog een hoekschop voor LSC maar die maken we onschadelijk. We verdedigen de laatste minuten met man en macht en loeren op de counter met  Chanel, in de 61e minuut fluit de scheidsrechter af. Wat een wedstrijd, 2 gezichten. Het gezicht van de 2e helft was het mooist, hier verder op borduren. Dit geeft vertrouwen. Volgende week thuis tegen Heerenveense Boys.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top