logo Olde Veste
De eerste uit een zware reeks

De eerste uit een zware reeks

Nieuwsbericht

 Olde Veste JO13-1                       -                       LAC Frisia JO13-1

logo Zaterdag

18 november

2017

 

 


Vandaag de eerste van de zware reeks tegen de topteams uit de 3de divisie. We missen vandaag Maik door een blessure en Rob die niet fit is en daarom worden Xavier en Wouter van de D2 gevraagd mee te spelen. Het is een druilerige herfstdag met behoorlijk wat wind.

De eerste helft hebben we zijwind tegen waardoor Johan, die staat te vlaggen, het erg druk heeft. De ene ingooi na de andere ingooi is het gevolg. Dan wordt Stijn neergehaald op ongeveer 22 meter van de goal. De vrije trap wordt genomen door Chanel, maar gaat helaas hoog over. De volgende actie is van Richie die voor weet te geven op Stijn, die jammerlijk net naast schiet. De druk van Lac neemt toe. De Friezen hebben een degelijke, stugge ploeg, die niet voor niets 3de staan. Halverwege de eerste helft staat het nog altijd 0-0. Achterin staat het met Ollie en Max potdicht en is er geen uitgespeelde kans van Frisia geweest. De strijd en inzet is er aan onze kant wel, maar er wordt te weinig vrijgelopen en zijn er te weinig goede combinaties. Het laatste wapenfeit komt van de kant van onze jongens. Stijn kan passen op Chanel, die haar schot gepakt ziet worden door de Leeuwarder keeper, die niet groot is maar erg goed meevoetbalt. Dan fluit de goed leidende scheids voor het einde van de eerste helft.

Dennis geeft in de rust aan dat we deze pot echt wel kunnen winnen, maar dat we nog meer strijd en inzet moeten tonen. Net als tijdens de trainingen kort op de man en veel meer vrijkomen.

De tweede helft begint met de wind in de rug. Het eerste schot is van Chanel, die net naast gaat. Niet lang daarna volgt er een schot van Lac, die door Damian gepakt wordt. Dan geeft Chanel een pass op Xavier die tegen de keeper aanschiet. De druk van de Steenwijkers neemt toe. Jort passed op Chanel. Chanel schiet en met een fantastische boogbal over de keeper, belandt de bal in de rechter hoek. 1-0!! Met de wind in de rug MOETEN we dit vast kunnen houden. Jort mag een corner nemen vanaf links. De bal komt voor de voeten van Xavier, die met en hakje de Frieze goalie probeert te passeren. Helaas wordt zijn inzet gepakt. Kort daarna krijgen we de 1-1 om de oren, via een kopbal in de rechter bovenhoek. Voorafgaande aan deze goal wordt er een elleboog aan Stijn uitgedeeld, welke door de scheids niet gezien is. Door allerlei protesten van onze kant, gaat de scheids verhaal halen bij de schuldige tegenstander. Deze begint de scheids uit te schelden en wordt vervolgens met rood van het veld gestuurd. De goal telt echter wel. Omdat de slaande actie door de trainers en supporters van Lac ook is gezien, wilden ze de desbetreffende speler er al af halen en vervangen. De vervanger loopt dus inmiddels al in het veld als de wedstrijd, na de rode kaart, vervolgt wordt. Na het attenderen van onze kant dat er toch nog 11 man rondlopen, wordt de wedstrijd even stilgelegd. De leiders/trainers en scheids discussiëren heftig en moeten toch een speler aan de kant laten plaatsnemen. De strijd neemt aan beide kanten toe. De laatste kans is voor Chanel die net naast schiet. De wedstrijd blijft in evenwicht. 1-1 is de einduitslag waarvoor we van te voren voor getekend zouden hebben.

Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 1, ONS Sneek JO13-1.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top