logo Olde Veste
Collectief Olde Veste VR1 wint verdiend van Heino VR1

Collectief Olde Veste VR1 wint verdiend van Heino VR1

Nieuwsbericht

Op een waterkoude zaterdag speelt Olde Veste VR1 thuis tegen Heino VR1. Dit is een belangrijk duel omdat de teams respectievelijk op nummer drie en vier in de competitieranglijst staan. Olde Veste begint wat onzeker aan de wedstrijd. Haar tegenstander daarentegen opent brutaal. Toch levert dit nog geen direct gevaar op. De verdediging is, zonder vaste rechtsback Helen Gorter en centrale verdedigster Michelle Boekweg, beter op elkaar ingespeeld dan de vorige wedstrijd. Laura Veltman neemt de plaats in van Helen en Ricky Esselink van Michelle. Veerle Ulrich krijgt twee kansen, maar weet deze niet te verzilveren. Leonie de Weert is in de 25e minuut het dichtst bij een doelpunt. Haar mooie afschotschot wordt katachtig door de keepster van Heino over het doel getild. Vlak voor rust is het wel raak. De sterk spelende Nienke Peereboom geeft een prachtige assist aan Veerle. Zij verschalkt met een lepe boogbal de iets voor haar doel staande keepster. De vrouwen gaan met deze 1-0 stand rusten.


Goed collectief
Ook in de tweede helft zijn de teams aan elkaar gewaagd. Olde Veste werkt hard en treedt als een collectief op. De verdediging staat goed en speelt stabiel. Voorin wordt er ook hard gewerkt. Vooral Josine Meinen en Rosana Kamsteeg proberen het spel van Heino te ontregelen. In de 60e minuut geeft Rosana een goede assist aan Josine. Zij kan eenvoudig de 2-0 binnentikken. Na twee keer balverlies op het middenveld, brengt keepster Renée Onderweegs goed redding. Zij wordt daarbij een keer hard aan haar hoofd geraakt, maar kan de wedstrijd gelukkig voortzetten. Heino gaat in het laatste kwartier een op een spelen. Haar numerieke overwicht op het middenveld kan ze echter niet benutten. Olde Veste houdt de gelederen goed gesloten en speelt de wedstrijd rustig uit.


Ondanks dat Olde Veste een paar basisspeelsters mist, weet ze deze wedstrijd toch met fel en geconcentreerd spel te winnen. Door deze zege stijgen de vrouwen naar de tweede plaats in de competitie. Volgende weet wacht tegenstander SC Klarenbeek VR2, die nu op de tiende plaats staat.

Opstelling: Renée Onderweegs, Ricky Esselink, Krista Koster, Nienke Peereboom, Laura Veltman (70e min.: Kim Haverdil), Veerle Ulrich, Leonie de Weert, Eva Marijke Moritz, Samantha Grasmeijer, Josine Meinen en Rosana Kamsteeg.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top