logo Olde Veste
Olde Veste hand-in-hand met collecte voor NSGK (uitgebreide versie)

Olde Veste hand-in-hand met collecte voor NSGK (uitgebreide versie)

Nieuwsbericht

Deel opbrengst voor eigen G-team
door George Huisman

STEENWIJK – Méér lopers en méér opbrengst, daar hopen NSGK-collecte-organisatoren Peter en Karen Vochteloo uit Steenwijk een beetje op. De collecte voor het gehandicapte kind wordt nu (in de week van 13-18 november) voor het tweede jaar georganiseerd met medewerking van vv d’Olde Veste’54. ‘Vorig jaar was iedereen zó enthousiast’, verhaalt het echtpaar, ‘dat we het aandurfden Olde Veste weer te vragen’. De collectie bracht vorig jaar een mooie 1800 euro op, waarvan de helft rechtstreeks naar het G-team van de blauwgelen ging. Daar werden trainingspakken voor aangeschaft.

Zelf startte het echtpaar Vochteloo elf jaar geleden met de collecte in delen van Steenwijkerland, met acht lopers. ‘Vorig jaar hadden we 40 lopers via Olde Veste en 40 ‘eigen’ lopers’. Voor dit jaar wordt stilletjes gehoopt dat er meer dan 50 lopers uit de Olde Veste gelederen komen. Met 4 heren- en 2 dameselftallen is de Steenwijker zaterdagclub er dit seizoen één seniorenelftal op vooruit gegaan.

Ook nu gaat de helft van de opbrengst naar de landelijke organisatie NSGK voor het gehandicapte kind en de andere helft naar de gehandicapte sporters van Olde Veste. ‘Zij spelen onder de teamnaam Magic G Force hun (zaalvoetbal)wedstrijden in Zwolle maar trainen bij Olde Veste met echte voetballen. Deze zijn te hard voor sommige spelers’, verklaart het begeleidende drietal van het team, Jos Kruizinga, Andrea Seekles en Jack Berghuijs. ‘Daarom is de wens aanwezig om 20 zachtere ballen aan te schaffen, voorzien van de teamnaam Magic G Force’. Daarnaast wordt gehoopt op een voetbalavondje uit bij ‘een’ Betaald Voetbal Organisatie (BVO). ‘Rondleiding in stadion, aan de hand van spelers het veld op, fungeren als ballenjongen/-meisje óf de wedstrijd zien vanuit een VIP-box en penalty schieten in de rust, zoiets, dat zou toch geweldig zijn!’

De collecteweek bereikt zijn climax op zaterdag 18 november. Dat is de laatste dag dat de vrijwilligers met collectebussen langs de huizen gaan in Steenwijk, Steenwijkerwold, Nijensleek, Giethoorn, Wanneperveen en directe omgeving. Op deze dag voetbalt het Magic G Force team op het Olde Veste-veld (13.45 uur) tegen een, naar verwachting, keur aan bedaagd voetbaltalent uit eigen gelederen. ‘Het oudere Oranje’ is dit team gedoopt, waarmee al een tipje van de sluier wordt opgelicht.  

Peter en Karen Vochteloo (en hun kinderen Britt en Kjeld) zijn eigenlijk nog steeds wat beduusd over het enthousiasme dat bij Olde Veste tentoon werd en wordt gespreid. ‘Wij benaderden destijds toenmalig voorzitter Albert Strijker en die gaf onmiddellijk zijn fiat en zegde alle steun toe. Het ei was gelegd en vanuit het huidige bestuur toonde secretaris a.i. Martin van ’t Veen zijn geestdrift. Er wordt ons een boel werk uit handen genomen door de Olde Veste-NSGK-commissie’. Deze commissie bestaat naast Peter Vochteloo en Van ’t Veen uit de dames Annet Wiersema en Alien Stuifzand.

Overigens staat er een digitale collectebus             op de website van Olde Veste (www.archief.oldeveste.com) en komt er een échte in de kantine te staan.

Het gezin Vochteloo, drijvende kracht achter de NSGK-collecte, met van links naar rechts: Kjeld, Peter, Britt en Karen.

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top