logo Olde Veste
Olde Veste hand-in-hand met collecte voor NSGK

Olde Veste hand-in-hand met collecte voor NSGK

Nieuwsbericht

Deel opbrengst voor eigen G-team
door George Huisman

STEENWIJK – Méér lopers en méér opbrengst, daar hopen NSGK-collecte-organisatoren Peter en Karen Vochteloo uit Steenwijk een beetje op. De collecte voor het gehandicapte kind wordt nu (in de week van 13-18 november) voor het tweede jaar georganiseerd met medewerking van vv d’Olde Veste’54. ‘Vorig jaar was iedereen zó enthousiast’, verhaalt het echtpaar, ‘dat we het aandurfden Olde Veste weer te vragen’. De helft van de opbrengst gaat naar het eigen G-team, dat daarvoor 20 zachtere voetballen wil aanschaffen.

Zelf startte het echtpaar Vochteloo elf jaar geleden met de collecte in delen van Steenwijkerland, met acht lopers. ‘Vorig jaar hadden we 40 lopers via Olde Veste en 40 ‘eigen’ lopers’. Voor dit jaar wordt stilletjes gehoopt dat er meer dan 50 lopers uit de Olde Veste gelederen komen. Met 4 heren- en 2 dameselftallen is de Steenwijker zaterdagclub er dit seizoen één seniorenelftal op vooruit gegaan.

De collecteweek bereikt zijn climax op zaterdag 18 november. Dat is de laatste dag dat de vrijwilligers met collectebussen langs de huizen gaan in Steenwijk, Steenwijkerwold, Nijensleek, Giethoorn, Wanneperveen en directe omgeving. Op deze dag voetbalt het Magic G Force team op het Olde Veste-veld (13.45 uur) tegen een, naar verwachting, keur aan bedaagd voetbaltalent uit eigen gelederen. ‘Het oudere Oranje’ is dit team gedoopt, waarmee al een tipje van de sluier wordt opgelicht. 
Overigens staat er een digitale collectebus           op de website van Olde Veste (http://www.archief.oldeveste.com) en komt er een échte in de kantine te staan. In de loop van deze week volgt meer berichtgeving over deze collecte via de lokale pers én deze site.


Het gezin Vochteloo, drijvende kracht achter de NSGK-collecte, met van links naar rechts: Kjeld, Peter, Britt en Karen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top