logo Olde Veste
VR1 wint na tumultueuze wedstrijd

VR1 wint na tumultueuze wedstrijd

Nieuwsbericht


  

Olde Veste VR1 wint na tumultueuze wedstrijd tegen SC Klarenbeek VR2

Op deze ijskoude en mistige zaterdagmiddag komen de vrouwen uit Klarenbeek op bezoek bij d’Olde Veste. Vanwege de kou zijn er maar weinig supporters om de vrouwen een hart onder de riem te steken. Toch hebben de vrouwen deze steun hard nodig, want in de eerste helft zijn ze geen schim van wat ze normaal op de mat kunnen leggen.

“Kluitjes voetbal”
De Klarenbeekse vrouwen zitten zeer scherp op haar tegenstanders en houden het veld heel klein. Af en toe heeft het spel wat weg van “kluitjes voetbal”. De trainer van Klarenbeek staat fanatiek zijn vrouwen te coachen vanaf de zijlijn. Klarenbeek is gewoon beter en veel feller! De eerste echte kans van de wedstrijd is wel voor Olde Veste, wanneer een mooie combinatie vanaf rechts door Josine Meinen met een goed geplaatst schot in de 15e minuut op de paal belandt. In de 17e minuut krijgen de gasten een eerste corner die pardoes in het doel belandt. Daar kan zelfs de bij de tweede paal staande Eva Marijke Moritz niets meer aan doen. Geheel volgens de verhoudingen is het dan 1-0 voor Klarenbeek. Het kost Olde Veste heel veel moeite om zichzelf te herpakken. De tegenstander trekt zich wat terug en gaat loeren op de counter. In de 38e minuut wordt de kleine Rosana Kamsteeg door haar veel forsere en grotere tegenspeelster in het strafschopgebied onderuit gewerkt. De Klarenbeekse verdedigster krijgt hiervoor een gele kaart. De terecht toegekende penalty wordt door captain Nienke Peereboom netjes ingeschoten: 1-1. Met deze stand gaan de dames rusten. Trainer Jan Mulder zal de troepen even goed moeten toespreken in de pauze.

Soap
Wat er in de tweede helft allemaal gebeurt is een soapserie waardig. De wedstrijd kantelt compleet als Olde Veste in 5 minuten tijd uitloopt van 1-1 naar 3-1. De goals worden gescoord in de 46e minuut door Rosana Kamsteeg en in de 50e minuut door Samantha Grasmeijer. Ondertussen heeft de directe tegenstandster van Rosana haar tweede gele kaart gekregen wegens een overtreding op haar vrouw en zij mag dus met een rode kaart van het veld. De trainer van Klarenbeek kan zich niet inhouden en bekritiseert de scheidsrechter die hiervan niet gediend is en de coach van het veld stuurt. De trainer verdwijnt naar de overkant van het veld en gaat daar vervolgens verder met het luidkeels becommentariëren van de scheidsrechter. Ook blijft hij zijn team fanatiek coachen vanaf de zijlijn. In de 62e minuut escaleert het geheel als een speelster van Klarenbeek na een ongelukkige val samen met Rosana ogenschijnlijk zwaar geblesseerd en luid kreunend op de grond blijft liggen. Wat er dan gebeurt is niet geheel duidelijk. Speelsters van Klarenbeek lopen met z’n allen het veld af en roepen dat ze zo niet verder willen spelen. De scheidsrechter lijkt ook niet goed te weten wat ze moet doen. De geblesseerde speelster is inmiddels weer opgestaan en kan “gewoon” verder. Er is even een status quo. Hierna herpakt Klarenbeek zich en besluit toch de wedstrijd uit te spelen. Het lijkt erop dat de speelsters ernstig gefrustreerd zijn door het kantelen van de wedstrijd in vijf minuten door twee tegendoelpunten en het wegsturen van een speelster en haar coach. En dat is erg jammer dat het team zich zo laat gaan omdat ze in de eerste helft toch duidelijk de bovenliggende partij was! Zo laat het team zich volledig uit de wedstrijd halen en dat was totaal niet nodig.

Coach?
Als de wedstrijd weer begint doet Klarenbeek zelfs met negen veldspeelsters niet onder voor Olde Veste. In de 85e minuut komt zij door een mooi afstandsschot van Kim Haverdil enigszins lucky op 4-1. De wedstrijd lijkt gespeeld. Toch is er twee minuten voor tijd nog de 5-1 na een mooie een-twee met Josine en Rosana, maar dit doelpunt wordt onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Geeft de scheidsrechter toch nog toe aan de buitenproportioneel reagerende coach van Klarenbeek?

Het is toch ongelofelijk zonde dat Klarenbeek, dat zo goed staat te spelen en zich zo laat gaan ten opzichte van de scheidsrechter en haar de schuld geeft van alles. Dit kan toch niet waar zijn? Kan iemand die trainer tot de orde roepen?

Onderstaand de beelden ter ondersteuning van dit verslag :Opstelling Olde Veste:

Renée Onderweegs, Nienke Peereboom, Ricky Esselink, Helen Gorter, Krista Koster, Eva Marijke Moritz (Kim Haverdil), Leonie de Weert, Veerle Ulrich, Rosana Kamsteeg, Josine Meinen, Samantha Grasmeijer (Jeanne Duinkerken)

Deel dit bericht

share op facebook  
Top