logo Olde Veste
Wedstrijdverslag Olde Veste JO13-1-HFC JO13-1 dd 9 december 2017

Wedstrijdverslag Olde Veste JO13-1-HFC JO13-1 dd 9 december 2017

Nieuwsbericht

Na de verliespot van vorige week vandaag tegen een directe concurrent voor een plek in de middenmoot. Afgelopen week goed getraind, hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten en komt wat we op de training zien er uit. Het begin is in ieder geval goed.

De 1e 10 minuten laten we zeer goed voetbal zien, veel druk, mooie combinaties en kansen. En al in de 1e minuut scoort Chanel op een pass van Max, Max schuift door vanuit de verdediging en Chanel faalt niet 1 op 1 met de keeper. Direct daarna een pass van Stijn op Aidan met een actie aan de zijkant, hoekschop. Hier komt verder niets uit, maar de toon is gezet. Ingooi van Jordi op Stijn die steekpass geeft op Chanel, Chanel haalt uit maar de keeper staat goed opgesteld en stompt de bal het veld weer in. 8e minuut een tegenaanval van HFC maar Oliver grijpt in en maakt deze aanval onschadelijk. Langzaam aan bewegen we weer te weinig, komen niet goed vrij en zetten niet goed druk waardoor HFC aan het voetballen toe komt. 14e minuut alweer, we geven een hoekschop weg. Verdedigende staan we niet goed bij de hoekschop en er wordt vrij ingekopt, 1-1. Dit roepen we over onszelf af. Over en weer wat kansjes in de volgende minuten, wel houdt HFC de bal beter in de ploeg. 26e minuut, geen druk op het middenveld en van zo’n 19 meter kan er vrij op doel worden geschoten, in de uiterste hoek en 1-2 achter. We rechten onze rug. Jort speelt Willem in, die stuurt Chanel de diepte in. Chanel neemt de bal aan kapt terug en een pass op Stijn, helaas net iets te scherp, keeper is eerder. In de 29e minuut is ons middenveld en onze verdediging weg, schot…….op de paal. Daar hebben we geluk. Dan is het rust. We halen de 1e 10 minuten terug. Op die manier de 2e helft voetballen dan pakken we de punten. 1e wapenfeit is van HFC, het schot gaat over. Wij zetten weer druk en komen weer meer vrij. Wedstrijd is nu redelijk gelijkwaardig alleen staat de 1-2 achterstand er nog wel. In de 39e minuut speelt Max 2 man uit en geeft een pass op Chanel die met een loeihard schot de keeper passeert, 2-2!

45e minuut alweer, overtreding van Stijn, vrije trap van HFC in 1 keer, maar Damian red. Er komt een hoekschop van HFC maar nu staan we wel goed. 50e minuut alweer, pass van Max op Stijn die vanaf zo’n 25 meter schiet, bal net naast. Beide teams gaan voor de 3 punten en het spel golft op en neer, 53e minuut een 1-2 tussen Jordi en Max, voorzet Jordi die bij Aidan beland, die zet voor bij 2e paal maar verdediging HFC is scherp en verdedigt uit. 60e minuut nog vrije trap van Chanel maar helaas ook naast. 61e minuut komt HFC er gevaarlijk uit. Damian red via de paal. We krijgen nog 3 corners tegen maar het team vecht gezamenlijk en als is het maar 1 punt ze hebben er wel voor gevochten!

Volgende week inhaalwedstrijd voor Jeugdcup tegen Drachtster Boys, dan winterstop tot 20 januari.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top