logo Olde Veste
 MILK Boarding toernooi 2 januari 2018 van JO9-3

 MILK Boarding toernooi 2 januari 2018 van JO9-3

Nieuwsbericht

Het MILK Boarding toernooi is het grootste voetbalspektakel tijdens de kerstvakantie voor de Nederlandse voetbaljeugd. Het toernooi wordt gehouden in het Indoor Soccer Centre in Groningen. Er spelen 300 teams mee verdeeld over 13 speeldagen in de leeftijdscategorie O8 t/m O19. Op elke speeldag worden er aparte toernooien gespeeld; in de ochtend, middag en avond.

Op dinsdag 2 januari heeft Olde Veste JO9-3 deelgenomen aan het ochtendtoernooi samen met 11 andere teams. Onze kinderen vonden dit een hele belevenis. ’s-Ochtends om 08:15u verzamelen en aansluitend verplaatsen naar Groningen. Na aankomst mochten de aanvoerders van de deelnemende teams, deelnemen aan de loting. Onder belangstellend toezicht van het team, trok Marc Eggink het balletje. Na de loting volgde de openingsceremonie en de uitleg door de organisatie. De uitleg was wel noodzakelijk, omdat er een paar afwijkende spelregels waren. Bijvoorbeeld geen eerste aftrap, maar vanuit een line-up vanuit eigen doel zo snel als mogelijk naar de middenstip rennen om balbezit te kunnen opeisen.

Het toernooi kenmerkt zich door een gezellige sfeer en ook een strakke regie. Al heel snel na de openingsceremonie werden de wedstrijden gestart. Bij deze wedstrijd mag er volop gebruik gemaakt worden van de boarding en daarom is het spel zeer snel, ook mogen er maar vijf spelers (inclusief keeper) deelnemen. Door dit snelle spel dient er ook snel gewisseld te worden. Het gebruik maken van de boarding is dan ook even wennen, maar dit mocht de pret niet drukken. Ook moesten onze kinderen even wennen om bij het begin van de wedstrijd, zo snel als mogelijk vanuit eigen doel naar de middenstip rennen om de bal te krijgen en dit leidde af en toe tot hilarische momenten. Onze spelers waren al snel gewend.  Met veel overgave en spelplezier heeft de JO9-3 zich kranig geweerd en is uiteindelijk 6e geworden van de 12 deelnemers.

De kinderen vonden de entourage, organisatie en sfeer top. Wat ons betreft is dit toernooi een aanrader.  Deelnemers vanuit de pupillen Olde Veste: Hagen Scholten, Jeroen Kajuiter, Levi de Lange, Quinten de Jonge, Marc Eggink, Musab Moussa, Luc Nuijten en Stef Beverwijk.    

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top