logo Olde Veste
Sterke tweede helft bezorgt Olde Veste overwinning

Sterke tweede helft bezorgt Olde Veste overwinning

Nieuwsbericht


De wedstrijd die Olde Veste zaterdag 24 maart in Heino speelt, heeft twee gezichten. In de eerste helft creëert  de thuisploeg VV Heino VR1 de ene na de andere kans. Het team verzuimt één ding en dat is scoren. Olde Veste speelt een degelijke tweede helft en gaat er met de winst vandoor.

Flets
In het begin van de eerste helft zijn Olde Veste en Heino aan elkaar gewaagd. De teams elkaar tasten elkaar vooral af. Langdurig balbezit heeft geen van beiden, grote kansen evenmin. Daar komt na 20 minuten verandering in. Heino wordt sterker en krijgt drie niet te missen kansen. Toch nog gaan de schoten net naast. Olde Veste probeert iets terug te doen, maar oogt slap en flets. In het laatste kwartier van de eerste helft komt Olde Veste enigszins terug. Voor het eerst krijgt de ploeg kansen. Het afstandsschot van Michelle Boekweg en de kopbal van Veerle Ulrich worden gestopt. Renée Onderweegs redt ook nog een keer fraai. Met een 0-0 stand gaan de vrouwen rusten.

Stabiele tweede helft
Terwijl de eerste helft aanvoelde als een escaperoom, verdedigt Olde Veste de tweede helft een stuk beter. Nienke Peereboom en Helen Gorter, die beiden terugkeren na een blessure, zorgen voor meer stabiliteit. Heino dringt bovendien minder aan en het combinatiespel van Olde Veste gaat beter lopen. Dat levert meteen in de 50e minuut een 0-1 voorsprong op. Na een hoekschop van Leonie de Weert kan Rosana Kamsteeg de bal van dichtbij binnenschieten. Meteen daarop heeft Judith Koudijs De 0-2 op haar hoofd, maar ze kopt net naast. De laatste grote kans voor Heino volgt in de 53e minuut. Opnieuw is de thuisploeg onzorgvuldig in haar eindpass. De rollen zijn nu omgedraaid. Olde Veste krijgt meerdere kansen, maar is net niet nauwkeurig genoeg in de afronding. Toch hangt de 0-2 in de lucht. Het duurt nog tot de 87e minuut dat die daadwerkelijk valt. Jeanne Duinkerken is net een minuutje in het veld als ze goed reageert op de voorzet van Michelle. Ze speelt de bal knap vrij en scoort in de linkerbovenhoek. De laatste minuten komt Olde Veste niet meer in gevaar en ze wint met 0-2.

Olde Veste heeft opnieuw verdiend gewonnen. Op Heino is een uitspraak van Johan Cruyff van toepassing: ‘Als je niet scoort kun je niet winnen!’ Kansen genoeg, maar afmaken lukt niet. Olde Veste gaat veel effectiever met haar spaarzame kansen om. Als ze de volgende wedstrijd tegen HZVV VR1 ook wint, kan haar de tweede periodetitel niet meer ontgaan.

Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Boekweg, Krista Koster, Eva-Marijke Moritz (77e min.: Helen Gorter), Ricky Esselink, Samantha Grasmeijer, Leonie de Weert, Josine Meinen (61e min.: Nienke Peereboom), Judith Koudijs (85e min.: Jeanne Duinkerken), Rosana Kamsteeg en Veerle Ulrich.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top