logo Olde Veste
Wedstrijdverslag Olde Veste JO13-1-SC Joure JO13-1

Wedstrijdverslag Olde Veste JO13-1-SC Joure JO13-1

Nieuwsbericht

Een ijskoude zaterdag, JO11 en daaronder is allemaal afgelast. Willem problemen met de hamstring, knieklachten Richie zijn terug. Deze kunnen niet spelen. Xavier heeft wat last van lies en heeft woensdag niet getraind. Dus 1 wissel. Dennis heeft een wedstrijdplan uitgedacht. Max in de spits en Aidan vanaf links, vooral met de wind in de rug naar binnen komen en schieten. Echter begint het met strijd en de wil om te winnen! We verliezen de toss en starten met wind tegen. Maar wij beginnen wel met druk naar voren, en de eerste combinatie dient zich al snel aan, Stijn wordt ingespeeld en vind Alwin die een voorzet geeft, het schot van Aidan gaat naast. Na 3 minuten komt Joure eruit en geven we te makkelijk een hoekschop weg. Deze wordt onschadelijk gemaakt, Reinout speelt Maik in en die draait weg en geeft een pass tussendoor op Aidan die zijn tegenstander op snelheid klopt, Max en Stijn komen voor de goal maar Aidan gaat alleen op de keeper af en deze heeft de benen iets te ver uit elkaar, 1-0! Precies zoals Dennis had bedoeld. De wedstrijd ontwikkeld zich en speelt zich voornamelijk op het middenveld af waarbij wij de overhand hebben. In de 11e minuut alweer, Oliver schuit in en speelt Max in die wegdraait en Alwin bereikt op rechts, voorzet van Alwin, bal komt bij Maik maar deze kan net niet genoeg kracht zetten. Dan in de 16e minuut zijn we slordig en achterin balbezit, iedereen staat verkeerd en vanaf rand 16 meter kan er vrij geschoten worden, 1-1. Dat is een domper. We krijgen nog wat kleine kansjes maar echt gevaarlijk wordt het niet. Dan al in de 26e minuut en hard schot vanaf een meter of 25 de bal gaat omhoog en door de wind ontstaat er een flabberbal maar Damian staat zijn mannetje en pakt deze bal.2 minuten later overtreding van Joure op het middenveld op Max. Max neemt vrije trap, de bal wordt met effect gegeven en door de wind draait hij iets weg van het doel, Maik komt inlopen en komt boven iedereen uit en kopt de bal tegendraads keihard tegen het net, pfff watt een goal!!!!!!!! Met een terechte 2-1 richting de kleedkamer voor de rust. Nu hebben wij de wind in de rug. We starten weer goed, pass van Maik op Stijn, voorzet van Stijn terug op Maik, die wegdraait en schiet, helaas naast. Dan hebben we snel weer de bal, Maik met een pass op Xavier, actie en voorzet maar wordt verwerkt tot hoekschop, genomen door Max, Xavier kopt goed in maar keeper red. Dan 1 van de spaarzame aanvallen van Joure, maar wel een zeer gevaarlijke, een actie op de achterlijn en schot in het zijnet. Een voorzet was waarschijnlijker veel gevaarlijker geweest dus hier hebben we wat geluk. We spelen veel op de helft van Joure en bij balbezit zitten we er boven op. Het wordt aan beide kanten slordiger en daardoor rommeliger, maar de wil om te winnen is er. Een schot van Maik en daarna van Aidan worden door de keeper gepakt. Het wordt ook wat grimmiger in en langs het veld. Pass van Stijn op Xavier die wegdraait en met links diagonaal schiet, maar ook deze pakt de keeper. We zitten al 4 minuten in blessure tijd, schot van Aidan vanaf 18 meter, keeper kan er net bij en tikt deze tot hoekschop. Aidan neemt hem en gooit deze over de verdediging, waar Xavier bij de 2e paal kan aannemen en de bevrijdende 3-1 op het bord schiet! Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter af en hebben we 3 zeer belangrijke punten gepakt. We staan nu 6e. Echter nog te dicht bij de ondersten. Goede nieuws is dat we alles in eigen hand hebben. En met de resultaten en inzet van de afgelopen wedstrijden moet dit goed komen.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top