logo Olde Veste
4e plek en Fairplaycup voor B2 op het Paastoernooi in Goirle.

4e plek en Fairplaycup voor B2 op het Paastoernooi in Goirle.

Nieuwsbericht

Afgelopen vrijdag reisden leiders en spelers van de B2 af naar Goirle (vlakbij Tilburg) om daar een internationaal toernooi te spelen. Zij verbleven in caravans op een camping, ongeveer 20 minuten van de voetbalvelden.

Zaterdagmorgen werd, lekker in het zonnetje, de eerste wedstrijd gespeeld tegen een Franse ploeg. Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen een Nederlandse ploeg, Geinoord, maar werd helaas verloren met 2-0. De derde wedstrijd was tegen een Engelse ploeg en werd gewonnen met 1-0. Yess. Door naar de halve finales. Deze werden zondag gespeeld.

Na  2,5 uur gespeeld te hebben hadden de meesten het wel gehad en reden met een goed gevoel  terug naar de camping voor een heerlijke BBQ. Helaas viel dit letterlijk in het water omdat er een flinke wolkbreuk uitbrak. Door wat improvisatie werd er toch nog heerlijk gegeten.

Zondag was gelijk de halve finales, We moesten weer tegen een Franse ploeg. Het was een spannende strijd die eindigde in een 1-1 stand. Omdat er een winnaar uit moest komen, moesten er penalty’s worden genomen. Helaas nam de tegenpartij de penalty’s net wat beter en moesten we strijden om de 3e of 4e plek.

De laatste wedstrijd was tegen de lokale vereniging. Er werd in een fantasie opstelling gespeeld, iedereen op een andere plek.  Zo mocht keeper Erwin Klaver in de spits staan. Toen hij ook nog scoorde, moest de baard van Johan Ent het ontgelden. Want zeg nou zelf, bij zo’n doelpunt mag er aan de baard getrokken worden. Erwin maakte hier gretig gebruik van.

Helaas (gelukkig voor Johan) vielen er aan onze kant geen doelpunten meer en werd er verloren met 3-1.

Toch nog een beker omdat we 4e zijn geworden. Toen we naar de auto’s liepen, werd er omgeroepen dat we de Fairplaycup op een halve punt verschil hadden gewonnen. Dus ook deze beker kon mee naar Steenwijk.

Al met al een geslaagd toernooi met dank aan Martijn Mollema, Dinie Mollema, Karin Mollema, Mario, Gonzalez, Gerrit v.d. Veer, Gert Jan Jelsma en de (trouwe) supporters Berrie en Angela Westerveen, Johan Ent en Connie van Galen. En natuurlijk mevrouw Mol, die zaterdagochtend nog 3 spelers heeft gebracht.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top