logo Olde Veste
Competitiekraker eindigt in gelijkspel

Competitiekraker eindigt in gelijkspel

Nieuwsbericht

 Op zaterdag 7 april staat er een belangrijke wedstrijd voor Olde Veste VR1 op het programma. Ze speelt thuis tegen HZVV VR1 uit Hoogeveen, de nummer 3 in de ranglijst. Olde Veste begint goed aan de wedstrijd. Nadat Josine Meinens schot nog geblokt wordt, is het in de 12e minuut wel raak. Nienke Peereboom geeft een mooie crosspass op Veerle Ulrich, die de bal knap controleert en vrij speelt. Haar beheerste schot is raak: 1-0. Lang kan de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later is het na een kopbal van HZVV alweer gelijk. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Het spel golft over het hele veld heen en weer. Olde Veste krijgt drie grote kansen, maar verzilvert die niet. Het laatste kwartier van de eerste helft is HZVV sterker. In de 34e minuut resulteert dat verdiend in de 1-2. Een afstandsschot belandt dan op de paal, die een aanvalster van HZVV eenvoudig kan binnenkoppen. De wedstrijd speelt zich nu vooral af op de helft van Olde Veste. Toch krijgt het team nog een paar kansen. Het blijft 1-2 en met die stand gaan de vrouwen rusten.

Jacht op de gelijkmaker
In de tweede helft begint Olde Veste met veel pressie te voetballen. De speelsters bevinden zich nu vooral op de helft van HZVV. Olde Veste probeert het een paar keer met een afstandsschot. Haar spel wordt gehaast en veel ballen worden ongecontroleerd naar voren gespeeld. De jacht op de gelijkmaker slaagt uiteindelijk in de 77e minuut. Het is opnieuw Veerle die scoort, nu uit een corner genomen door Ricky Esselink. Olde Veste blijft aandringen om ook nog de winst binnen te halen. Rosana Kamsteeg krijgt nog een grote kans, maar mist de bal. Al in blessuretijd haalt keepster Renée Onderweegs een doorgebroken speelster van HZVV onderuit. Met deze overtreding voorkomt ze dat Olde Veste verliest. Wel mag ze in haar handen knijpen dat scheidsrechter Freddie Oosterhof haar slechts bestraft met een gele kaart. De vrije trap van HZVV net buiten het strafschopgebied ketst tegen de lat. Even later moet Renée toch nog het veld verlaten vanwege een blessure. Michelle Boekweg neemt haar plaats in en Olde Veste moet met tien speelsters verder. De laatste minuten zijn heel spannend, maar het lukt Olde Veste om een punt binnen te halen. Leonie de Weert krijgt zelfs nog een grote kans op de 3-2. De grabbelende keeper weet nog net de bal te pakken.Terecht gelijkspel
De 2-2 uitslag is een terechte uitslag. De teams waren gelijkwaardig. Olde Veste heeft vooral in de tweede helft geknokt en knap een gelijkspel afgedwongen. Volgende week wacht weer een pittige tegenstander. Olde Veste speelt dan uit tegen FC Wolvega.

Opstelling: Renée Onderweegs (90e min.: Michelle Boekweg), Krista Koster, Nienke Peereboom, Helen Gorter, Michelle Boekweg, Samantha Grasmeijer (66e min.: Eva Marijke Moritz), Ricky Esselink, Leonie de Weert, Veerle Ulrich, Rosana Kamsteeg en Josine Meinen (68e min.: Jeanne Duinkerken).

Deel dit bericht

share op facebook  
Top