logo Olde Veste
Olde Veste VR1 doet zichzelf met gelijkspel tekort

Olde Veste VR1 doet zichzelf met gelijkspel tekort

Nieuwsbericht

De vrouwen van Olde Veste VR1 spelen zaterdag tegen VV Bergentheim VR 1. Dit team won een paar weken geleden nog van koploper VV Berkum. Olde Veste is dus gewaarschuwd!

Lange ballen
Meteen in de eerste minuut moet keepster Mariëlle Degenkamp aan de bak. Ze keert netjes een schot van de bezoekers. Een paar minuten later is Olde Veste wel succesvol. Josine Meinen schiet de bal knap in de linkerhoek. Lang kan de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Tien minuten later maakt Bergentheim gelijk. Mariëlle komt na een aanval van een tegenstander ver haar goal uit. De keepster kan de bal wel wegtrappen, maar die belandt voor de voeten van een aanvalster van Bergentheim. Zij kan vervolgens met een goed geplaatst afstandschot de bal in het lege doel schieten. Olde Veste laat zich niet ontmoedigen en blijft aanvallen. 

Het team krijgt twee corners na elkaar. De tweede, genomen door Leonie de Weert, zeilt zomaar het doel in. De keepster laat de bal door haar vingers glippen. Ook later in de wedstrijd blijkt dat zij niet al te balvast is. Een fase breekt aan waarin Olde Veste veel de lange bal speelt. Daarna gaat het beter combineren, maar ook dat levert vooralsnog niets op. In de 31e minuut claimt Bergentheim een penalty als een doorgebroken speelster geblokt wordt. De scheidsrechter legt echter de bal op de rand van het strafschopgebied. Bergentheim neemt de vrije trap onberispelijk als een van haar speelsters in de linkerhoek scoort. Het blijft bij 2-2. Mariëlle voorkomt namelijk vlak voor rust dat Bergentheim met een goed schot op voorsprong komt.

Veel balbezit
Olde Veste begint furieus aan de tweede helft. Leonie en Ricky Esselink zijn dicht bij een doelpunt. Josine scoort wel in de 60e minuut als ze een mooie pass van Michelle Boekweg krijgt. Na deze 3-2 voorsprong is Olde Veste de bovenliggende partij.

Het team heeft veel balbezit en Bergentheim komt amper nog van haar speelhelft af. Toch lukt het Olde Veste niet om verder uit te lopen. Mariëlle weet daarna een terugspeelbal niet goed te verwerken. Bergentheim pikt de bal in de 78e minuut op en profiteert: 3-3. Olde Veste doet er daarna alles aan om nog te winnen, maar slaagt daar niet in. Na een paar wissels en het uitvallen van Michelle door een blessure verliest het team aan daadkracht. Toch krijgt het nog een reuzenkans op de winst. Bergentheim maakt hands in de 85e minuut, waarna de scheidsrechter de bal wel op de stip legt. Nienke Peereboom neemt de penalty. De keeper weet een arm tegen de wat te zwak ingeschoten bal te krijgen en voorkomt een doelpunt. De scheidsrechter laat vanwege de vele blessurebehandelingen nog een minuut of zes na de reguliere speeltijd doorspelen, maar Olde Veste weet daar niet meer van te profiteren. De thuisploeg moet zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Keepers
Olde Veste is wel de betere partij met veel meer balbezit, maar komt niet verder dan een gelijkspel. Aantrekkelijk om naar te kijken is de wedstrijd zeer zeker wel. Beide teams zijn aanvallend en samen scoren ze maar liefst zes goals. Samenvattend zou je kunnen zeggen dat het vooral een wedstrijd van de keepers is. Beide goalies redden een paar keer fraai, maar maken ook fouten met verstrekkende gevolgen.

Opstelling: Mariëlle Degenkamp, Krista Koster, Michelle Boekweg (81e min.: Eva de Jong), Nienke Peereboom, Eva Marijke Moritz, Leonie de Weert (70e min.: Jeanne Duinkerken), Ricky Esselink, Samantha Grasmeijer, Rosana Kamsteeg, Josine Meinen en Veerle Ulrich (63e min.: Judith Koudijs). 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top