logo Olde Veste
Olde Veste Vrouwen 1 wint afgetekend van OZC Vrouwen 1

Olde Veste Vrouwen 1 wint afgetekend van OZC Vrouwen 1

Nieuwsbericht

Op zaterdag 21 april, een prachtige lentemiddag, treedt Olde Veste Vrouwen 1 aan tegen OZC Vrouwen 1 uit Ommen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, immers OCZ doet het de laatste wedstrijden erg goed en staat eerste in de derde en afsluitende periode. Daarentegen knokte Olde Veste zich in de eerste onderlinge competitie wedstrijd van dit seizoen terug van een 3-1 achterstand naar een verdiend gelijkspel (3-3).

Linksback scoort
Het is direct in de eerste 10 minuten al duidelijk wie de bovenliggende partij is en dat is Olde Veste. De dames spelen geconcentreerd, met passie en geven weinig ruimte weg. Een vlammend schot van Leonie de Weert belandt op de lat en enkele andere kansen belanden in de handen van de keepster van OZC. In de 30e minuut is het net als in de eerste onderlinge ontmoeting verdedigster Krista Koster die vanuit een hoekschop met een mooie volley de ban breekt: 1-0. Dik verdiend! Het is alweer het 7e competitiedoelpunt van deze linksback, die nooit eerder zoveel scoorde. Vooral het samenspel en de wisselingen met linksvoor Rosana Kamsteeg is heel mooi om te zien. Met deze 1-0 voorsprong sluiten de vrouwen de eerste helft af.

Josine Meinen valt goed in
In de 55e minuut van de tweede helft valt Josine Meinen in voor Judith Koudijs. Zij doet dat voortreffelijk, want in de 60e minuut scoort zij al de 2-0. Nadat Ricky Esselink de lange bal op Josine geeft, omspeelt zij de keepster en maakt het netjes af. Ook heeft Josine een aandeel in de 3-0, want zij geeft de assist op Leonie die de bal binnen kan tikken. Ook Ommen doet nog even een duit in het zakje van deze mooie voetbalmiddag. De 3-1 komt tot stand uit een subliem genomen vrije trap van ruim 20 meter van het doel, waarop keepster Mariëlle Degenkamp geen antwoord heeft. Heel vermakelijk is overigens om te zien dat Mariëlle blijkbaar een volleybalverleden heeft. Ze sloeg namelijk een bal onderhands uit de doelmond. Een kwartier voor tijd gaat Helen Gorter naar de kant nadat zij in botsing is gekomen met medespeelster Michelle Boekweg. Zij raakt geblesseerd aan haar ribben en Jeanne Duinkerken is haar vervangster. Josine brengt vervolgens de stand op 4-1. Een terechte winst voor de vrouwen van Olde Veste, zij waren op alle fronten sterker en beter.

Foto's door Jacob Westra

Opstelling: Mariëlle Degenkamp (keepster), Michelle Boekweg (captain), Nienke Peereboom, Helen Gorter (Jeanne Duinkerken), Krista Koster (1-0), Samantha Grasmeijer, Leonie de Weert (3-0), Ricky Esselink, Veerle Ulrich, Judith Koudijs (Josine Meinen (2-0 en 4-1)) en Rosana Kamsteeg.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top