logo Olde Veste
Zaterdag 21 april 2018, LAC Frisia JO13-1-Olde Veste JO13-1

Zaterdag 21 april 2018, LAC Frisia JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag op deze zonnige en warme dag naar Leeuwarden. Wij staan 7e en Frisia 6e met gelijk aantal punten. Echter hebben zij wedstrijd minder gespeeld. Frisia heeft veel blessure gevallen en hebben ook door geselecteerd. We zijn beiden onze spits kwijt aan C1. We beginnen, 1e druk is van Olde Veste, Maik stapt goed in en ziet Aidan vertrekken, hoge bal op Aidan die de bal uit de lucht met binnenkant voet voorzet op Stijn, die de bal vanuit de lucht met een volley keihard achter de keeper schiet, 30 seconden gevoetbald en 0-1, doelpunt op hoog niveau!

2e minuut, voorzet van Aidan die wordt uitverdedigd. Verdediger geeft pass terug en Aidan zit er tussen. Scheidsrechter fluit voor buitenspel!? Het is toch een terugspeelbal? Rob zet gelijk druk en veroverd de bal pass op Aidan maar bal wordt verwerkt tot hoekschop, bal komt bij 2e paal maar helaas kan Alwin niet genoeg kracht zetten. We zijn duidelijk beter maar het lijkt wel of de warmte beide teams parten speelt. Frisia komt er niet uit, en als ze bij de spits in de buurt komen wint Jort zijn duels. Jort staat de laatste weken echt goed te spelen en verliest geen duel, ook tegen jongens die 2 koppen groter zijn. Oliver schuift regelmatig in waardoor we man meer hebben op het middenveld. De linkerspits van Frisia is een een gevaarlijke goede voetballer, maar vandaag krijgt hij geen kans van Jordi. Trainer besluit hem zelfs naar rechts te halen, echter daar staat hij tegenover Reinout, daar wordt het voor hem niet beter van. We krijgen diverse kansen in de 1e helft, Xavier, Alwin, Aidan, Stijn maar zijn net niet scherp genoeg dicht bij het doel en verzuimen om flink afstand te nemen. 18e minuut alweer, Xavier wordt aangespeeld en verschalkt zijn tegenstander met een panna en is los, voorzet op Alwin die teruglegt op Stijn, zijn schot wordt verwerkt tot hoekschop. Hier komt niets uit. Pass van Max op Aidan die voorzet op Stijn maar voorzet is net te scherp. 27e minuut alweer, hoekschop van Aidan, Max kopt op de lat en de kopbal van Richie gaat net over.

We gaan met 0-1 rusten. We hebben duidelijk het betere van het spel maar belonen onszelf niet met nog meer doelpunten. 2e helft begint, wij krijgen snel een hoekschop maar die resulteert in een counter van Frisia, Damian maakt deze onschadelijk. Door de vermoeidheid komen er nu kansen over en weer, waarbij de beste kansen voor ons zijn. Echter we verzuimen wederom om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken. 47e minuut, Jordi stoomt op langs de zijlijn, de voorzet van Jordi wordt gepakt door de keepr. In de 20e minuut een schot van Frisia die gepakt wordt door Damian. We spelen de wedstrijd uit waardoor de eindstand al naar 30 seconden op het bord stond. De punten gaan mee naar Steenwijk, al met al een goed resultaat. Volgende wedstrijd in verband met meivakantie pas op 12 mei. Maandag jeugdcup tegen vv Heerenveen en 12 mei tegen Veendam thuis.

 

Deel dit bericht

share op facebook  
Top